Моите форумни постове

Admin
вече могат да се печатат директно
Admin
След като с другите приставки работи, а с тази не става, значи не си го сложила (затворила) правилно.
Admin
съвременните уреди са така, а и трябва да се гарантира максимална безопасност
Admin
Ще има разбира се, но няма да бъде със състезателен характер както досега. Всеки потребител ще си събира точки, които ще може да осребрява за дадени награди. Вече към 80 награди сме избрали.
Admin
Имайте в предвид, че новата идея е още в план на обмисляне, кое как ще стане и как да се реализира технически. Така, че имайте търпение, защото и да я пуснем ще е от Нова Година - до тогава си имаме избран формат и годишни награди, които наближават.
Admin
Здравейте, форматът така ще бъде променен, че да продължава да има съзтезателен дух, но да могат да се дават и награди за събраните точки, нещо като комбинация между двете идеи. Още го мислим как да стане.
Admin
Ако трябва да бъда честен, всички сте допринесли някои по-малко, други повече, за развитието на сайта и на всички искаме да дадем награди. Но сегашните правила и условия на конкурса са ясно формулирани и не позволяват това, а ние не можем да ги променяме както си искаме. Има потребители с по-малко рецепти, които не са се класирали за награда досега, но техните рецепти също са хубави и техният принос също е оценен. Наградите обаче се дават за най-много събрани точки и това до края на декември не може да се промени. Някои от вас се борят за годишна награда и не може в края на конкурса да има радикална промяна на правилата. Петата награда, която даваме последните 2-3 месеца по преценка на администраторите за цялостен принос в сайта, се дава точно на потребители, които са били активни не само в актуалния месец, но и през предни месеци и не са се класирали за награда. Петата награда обаче е само една на месец и няма как на този етап да стигне за всички, които са останали без награда. Затова от новата година ще има по-различни и интересни правила. Готвач.бг е кулинарна платформа и нашата цел е да имаме не няколко супер активни кулинари, а стотици активни потребители, които си ползват ежедневно сайта. За да стане това не трябва да има излишно заяждане и критика по-между ви, защото всеки полага усилия според възможностите и свободното си време. Новият формат на конкурса ще съдържа поне 100тина вида награди, от които ще можете да си избирате. И дори да имате част от уредите, ще има за какво да се борите. Гарантираме ви, че наградите ни ще ви мотивират, защото освен кухненски и домашни уреди ще има лаптопи, компютри, таблети, смартфони, телевизори, хладилници, перални, съдомиялни, печки, фотоапарати, камери, даже мебели и екскурзии. Разбира се, за колкото по-голяма награда се борите толкова по-голям брой точки ще трябва да съберете в рамките на годината. От вас се изисква само да готвите и да се забавлявате, като не забравяте да си публикувате кулинарните творения при нас!
Admin
Здравей ФантасмагАрия, добре дошла в нашето кулинарно семейство. Ще се опитам да отговоря на въпросите ти както следва: Тъй като не всяка седмица има тематична седмица, когато има, тематичните седмици се обявяват в кулинарната ни мрежа и в секцията за добавяне на рецепти. Снимките, които се добавят трябва да бъдат лично ваши. Снимки от други сайтове и хора не е разрешено да се използват. Ако се засечат такива, тези се изтриват и точките се нулират, а потребителят се предупреждава. Снимки, на които пише източник: Gotvach.bg, са stock photos, които за закупени от нас, и за които имаме лиценз. Преди, когато нямахме потребители, които да пишат рецепти, ние си пишехме рецептите и слагахме от купените снимки, затова тези снимки се намират и по други сайтове в нета, защото напрактика всеки може да си ги купи. Относно потребителските снимки, всяка снимка се проверява дали съответства на ястието по продуктите, които се виждат на снимката и дали е наистина на съответния потребител. Има потребители, които са си добавили рецептите и снимките и в други сайтове, но те са си техни и по този начин не нарушават нечии авторски права. Относно времето за отлежаване и приготвяне, в секциите за време пишем само времето за приготвяне, защото това е реалното време, което ни коства да приготвим рецептата. Времето за отлежаване не е свързано с дейност, затова се указва допълнително в самия текст. Например един суджук или едно филе елена се сушат няколко седмици, то няма как това цялото време да се добави като време за приготвяне. Поздрави!
Admin
няма планове играта да спира на този етап, поне до края на 2021 ще бъде. Относно наградите, ранговете не се нулират, само точките за награда се приспадат с точките на избраната награда.
Admin
По Банско им викат крапуз и каунь
Admin
Значи да обявяваме скоро тематична азиатска седмица
Admin
Здравейте Анна, няма проблеми с качването на снимки през мобилната версия. Просто изискването там, както и на десктоп версията, е снимката да бъде поне 800x450px голяма. Имаме рецепти, които са добавени през телефона и няма проблеми със снимките, стига тези да са достатъчно големи, за да ги приеме системата ни. Опитайте и ако ви даде някаква грешка ни пишете.
Admin
Здравей Мартина, като изключим звездичките, които днес ще ги заменим с по-лесен начин за гласуване на рецептите, всичко останало е в пълната си функционалност - снимки могат да се добавят, стига да са необходимите размери, коментари също могат да се пишат. При теб какъв е проблема?
Admin
За да зарежда по-бързо мобилната страница, на мобилната се показва съкратен преглед на рецептата само с най-важното. Отдолу след продуктите има бутон виж цялата рецепта, където посетителя може да кликне и да види цялата рецепта.
Admin
имаме доста промени. Днес и на стандартната десктоп версия има промяна. Като влезнете на една рецепта има отгоре табове за бърза навигация към различни части от рецептата.
Admin
Доста идеи си извадихме за следващия месец, ще видим обаче дали ще можем да реализираме всичко. Ето най-важните от тях: - тематична седмица/месец, т.е. следващата седмица примерно е седмица на гювечетата и всеки, който добави рецепта за гювече освен стандартните точки ще получава екстра точки към рецептата. По-следващата седмица може да бъде седмица на чийзкейковете и всеки въвел такава рецепта пак ще получава екстра точки и така всяка седмица ще избираме нова тематика. - публикуване на статии и събития. - публикуване на снимки към рецепти без снимки, т.е. първият, който публикува снимка към рецепта без снимка ще получи да кажем 7 точки. Разбира се, ще има преглед на всички рецепти без снимки и който желае може да си ги приготви и да качи снимката. - наградата за най-посещавана рецепта може да се промени за най-харесвана рецепта, като формулата освен посещения ще включва харесвания, споделяния. Награди по предценка на администраторите е трудно да се дават, защото е всичко много обективно и не искаме да има сърдити. Когато наградите се базират на точки, нещата са черно на бяло - или ги имаш точките или не, затова има класация и лог на всички точки - точките на всеки потребител могат да бъдат проверени при необходимост. Като цяло съветваме всеки да се стреми в петорката на месеца. Шестата награда е по-скоро поощрителна и като цяло стойността и е по-малка отколкото на другите награди. И разбира се, ако сте в петорката на месеца, дори и да имате най-посещаваната рецепта, не можете да спечелите тази награда, тъй като едно от условията е: че един потребител не може да спечели 2 награди в 2 последователни месеца. Т.е. 6тата награда ще се даде на потребител, който не е в 5тицата за месеца, но има една от най-посещаваните рецепти. Затова и тази награда има повече поощрителен характер.
Admin
Права е Ирина, ние не искаме да се ангажираме с решения с неизвестен характер и след това да има сърдити. Държим играта да абсолютно прозрачна, да няма нагласени работи, да няма привилегировани и всеки да знае, че всички точки, които е спечелил, или не е спечелил, са си лично негова заслуга. Когато точките са ясно дефинирани всеки си прави сметка къде може да се включи, за да изкара някои допълнителни точки. А идеи относно допълнителни правила и точки има много, просто ще го караме бавно, но славно. Има идеи да слагаме заровени съкровища. Т.е. всеки ден в една рецепта слагаме едно съкровище примерно 100 точки, и който намери рецептата точките са негови - ние само ще насочваме с горещо и студено солено или сладко е ястието, каква категория е, каква кухня е и други работи така ще стане доста интересно
Admin
По идея на Радомира бутонът сготви освен на готвещите, ще дава точки и на автора на рецептата. Ще пишем когато е готово.