Благодаря! Счупих си телефона (прави сравнително добри снимки че имам и фотоапарат ама снимките стават тъмни)та чакам поправка от доста време и нямам изяви напоследък ама си изнамерих няколко рецепти от преди повредата дето не съм ги качила :)
Не мен ми се вижда малко времето за печене . Аз съм правила няколко пъти различни чийзкейкове ама все с печене на водна баня и минимум 50 мин. а тук си е нормално печене та незнам със сигурност ама времето за печене малко ми се вижда...
Моника ако на жертва ще го играеш, прощавай ако съм била прекалено описателна за рецептите ти! Вероятно може и да имаш вкусни рецепти, но снимките са ужасяващи! И тук не говорим за качество на телефона или фотоапарата с който се снима. Пак ще кажа преди време едни риби беше качила, ами че чинията беше мръсна и намазана от рибите. Ми все пак снимка за сайт е, за конкурс - не е ежедневното ни хранене. Останалите снимки няма да коментирам. Вероятно съм била по-рязка, но ти все пак се бориш за първо място и утре гордо ще благодариш за оказаната помощ (като при връчването на Оскарите :)), а хората с прекрасните рецепти и снимки (няма да ги изброявам отново) ще са на 4-5 място, ако изобщо и до място се доберат. Затова не мога да преглътна рецептите ти, защото едни са се старали хем да е вкусно,хем да е красиво и да пълни очите на хората, други са блъскали "рецепти" за бройка.
Цвети тя рецептата е авторска, знам ли ...не се считам за компетентна,просто си казвам мнението, но не бих оставила пастата във врялата вода и тогава да правя соса, щото ще се разпадне докато ме чака :) Принципно винаги я доготвям в соса приготвен отделно и първо или едновременно с пастата. Сурови ( не готвени неща в самия сос)не бих сложила както в случая на рулцата и маслините. А трето рулца от раци, лютеница, спанак и джинджифил не бих смесила...щеше да е перфектна само с доматения сос, гъбите или/и маслините и босилека. Пък ако беше със спанак щеше да е със сметана. :) Аз обичам да правя и прясна паста, имам и машина ама поради липса на време ползвам по-често готова...
Щом ми се приядоха свински опашки няма какво да говорим за рецептата и снимката ;) Всъщност никога не съм яла опашки, и ми заприличаха на уши като ги погледнах.
Така е. Обаче това е сайт. Не е коректно да се качват снимки на по.....но.:) :) Напротив смятам че трябва да се казва на лошите рецепти че не са добри. Аз също пропускам и не винаги коментирам на не добри според моя вкус рецепти (даже мисля че е рядко, когато вече не издържа). Обаче то на някои кулинарки са им все такива рецептите. И аз имам доста неуспешни опити ама не ги качвам само за да покажа какво съм готвила. Смятам че трябва да се качват само добрите и вкусни предложения че да им се радват и други хора...
Много благодаря! Имам още две с морски дарове и по-късно ще ги кача : ) Като се има предвид, че аз не ям риба и морски дарове беше голямо предизвикателство :) Обаче в чест на кулинарията си налагам да пробвам и да готвя и неща които не ям и не обичам :) Малко ми е сложно да преценя добре ли е сготвено, ама се уповавам на чуждата преценка...
Ето на това му викам паста! Прекрасни съставки, прекрасна комбинация, разкошна снимка! Жалко че масовката е на "иновативни бъркочи" с още по отвратителни снимки.
Е рулцата от раците които са някакъв измислен боклук като кренвиршите са пък най-здравословното в тази рецепта. Да не говорим, че е изобщо подигравка с пастата...Няма лошо човек да прави опити с някакви неща ама като знае как да ги комбинира. Тази специално комбинация с грозния плеснат спанак отгоре е направо да не казвам какво....пълна подигравка с пастата, а е смешно да се нарече иновация....
А и аз да се включа към Наталия :), че прочетох по-старо обсъждане за пастата. Вкусът на различните пасти може да близък (в никакъв случай еднакъв, тъй като могат да бъдат направени от различни брашна и прочие съставки), но разликата идва точно от вида и формата им. Затова и различните пасти се поднасят с различни сосове в зависимост от формата им. На едни отиват по-тежки сосове, на други по-леки и така. За фузилите (фусилите) например съм чела че вървят с по-течните сосове...
Съвсем малко, тъй като има желатин и бързо стяга. Стените от към плънката малко бяха омекнали, но външните стени си бяха хрупкави. Вероятно ако е по-малко желатина и по-бавно стяга ще се напоят повечко.
Моите коментари