Glas noodles се водят и са от нишесте от боб мунг и някакви други нишестета. От седмицата на Азиатската кухня в Лидл. Ама мисля съм ги виждала и по азиатските рафтове на големи вериги (и в Хит има цяла редица, и във Фантастико а и на други места мисля ама тези на пръв поглед ми излизат пред очите :))
Благодаря! Малко е тежичка с толкова сметани. Чудя се и следващ път ще пробвам с цедено кисело мляко, вместо със заквасена сметана. Този път като за пръв път (освен че обърках размера :)) спазвах както беше по рецепта съдържанието. Иначе е лесно, може да се промяна в + или в - с продукти които се предпочитат. Търпение само трябва да има в подреждането на бишкотите :)
То и аз това направих ....намалих продуктите малко повече от половина защото пресмятах за по-малка форма а всъщност съм работила със същата големина и то плънката ми дойде малко и наредих и на дъното бишкоти...
Цвети благодаря че попита да разбера какво съм сбъркала. В интерес на истината се замислих докато пишех не прочетох ли в рецептата 16 см и как моите бишкоти отговарят като брой на оригиналната рецепта обаче реших че нещо не съм прочела. Иначе плънката ми беше по-малко и сложих бишкоти и на дъното и компенсирах. В оригинала няма на дъното.
16 см е. Игнорирайте написала съм 10 см. Имам различни размери и ги редих вчера а в едната а в другата и 10 см посочила. И палачинковата и там същата глупост съм направила. Сега ще ида като коментар да напиша че е 16 см.
Аз съм ги правила :) много са лесни, сигурно най-лесното нещо от фондан. Като се има предвид че не ми е силна страна фондана. Бял готов (купен) фондан се боядисва с хранителна боя, правят се малки топки които леко се сплескват като тиква ( тиквата не е изрядно обла) пробива се с клечка за зъби малка дупка за дръжка. Също с клечка се правят улейчетата на топката. Малки дръжки В кафяв цвят, малки въженца които се завиват леко и готово. Фонданът е като мек пластелин ....може първо проби с пластелин да се направят :)
Мисля, че със слънчогледово олио може да се замени. Аз даже нямах като се засилих да го готвя и се чудех ако запържа зза секунди в олио сусам дали ще докарам заместител ама после се наложи да ида на пазар и видях и си купих една малка бутилка. Аз лично не му усетих вкуса в ястието и предполагам не е проблем. Вероятно и сусамовото олио което съм купила не е като азиатските :) За зехтин незнам, по-ароматен е ама защо пък не :)
Да и аз я знам рецептата със сухо мляко и оризово брашно и сиропа с кардамон и шафран. Друг е въпросът че нещо не направих както трябва и хубавите ми топчета се разпадаха при пърженето...но не съм се отказала и пак ще пробвам някой ден ;)
Моите коментари