И баба ми вадеше масло само от домашно кисело мляко и малко хладка вода. След около 15 минутно биене в центрофуга изваждаше много хубаво масло, а мътеницата, както я наричат в нашия край, след като се охлади ставаше чудна! :)
Благодаря ти Заря, за поздрава. Радвам се, че ти е харесала моята рецепта, приятно ми е, че човек като теб, който готви с удоволствие и показва наистина вкусни неща, дава мнението си за мое ястие. Желая ти здраве и още по-големи кулинарни постижения!
Благодаря, радвам се, че Ви е харесала! А стафидите са едно чудесно допълнение към рецептата, още повече, че се връзват отлично с останалите продукти. :)
Извинявайте, явно съм пропуснала да напиша брашното.В рецептата то е 6 супени лъжици.Тъй като не зная как да си редактирам рецептата моля администратора ако е възможно да прибави към крема 6 с.л брашно.
Ами, ако обичате по-суха баница, може да изключите олиото или маслото, както предпочитате. В този случай да, заместила съм киселото мляко с майонеза, но абсолютно същата баница я правя и с кисело мляко, като вместо майонеза слагал 1 ч.ч. кисело мляко, като другите продукти са същите. Става също много хубава.
Много правилно, точно за тази книга си мислех и аз докато писах рецептата и съвсем умишлено заимствах името. Благодаря за оценката :-) радвам се, че Ви харесва супата, имате вкус към хубавата храна и хубавите книги! ;-)
Чесъна,копъра и магданоза се слагат пресни,в сурово състояние не се запържват.Това със запържването не е от мен,не знам как се е появило.Моля ,коригирайте ми рецептата
Ами аз в случая ползвах розови домашни домати, които са доста едрички и пуснаха доста сок. Ако желаете ястието да ви е с повече сос не виждам проблем да сложите повече домати или дори да прибавите и водичка, спокойно можете да импровизирате, няма никакъв проблем.
Моите коментари