Добра идея в летните горещини.Обожавам аромата на тази билка, а лечебните ѝ свойства са подходящи при хипертония и нервни разтройства. Характерно за маточината е , че тя трябва да се събере преди цъфтежа. Когато стерилизирате сироп, лимонената киселина е излишна. Чудесен заместител е лимоновият сок.Така ще обогатите и аромата. Медът е подходящ подсладител, но при топлинната обработка той губи своите полезни свойства. Аз също го прилагам, но към сладка, защото го слагам накрая и не стерилизирам. Благодаря Ви за рецептата, ще я приложа.
Приемам предизвикателството, защото харесвам креативните идеи, Отегчават ме едни и същи рецепти с различни наименования. Ще изненадам семейството си с тази рецепта, защото обожавам гъбите, като компонент в различни ястия. Поздрави от мен!
На това вегетарианско зеленчуково очарование с разташящо се изкушение, би завидяла всяка неаполитанска домакиня! Хубавото е, че с тази рецепта имаме възможността да използваме различни зеленчуци и комбинация от различни съставки! Аплаузи за рецептата!
Това мое предложение е от рецептите на лечителя Петър Димков. Записала съм много от неговите фитотерапевтични рецепти, защото съм почитател и на българската народна медицина. Освен вкусови качества плодовете, растенията ,подправките имат лечебни свойства.
Рецептите са предложения , чиито изпълнения са по Ваше усмотрение! Момичета, споделям с вас едно важно правило: Отделянето на алицин
е правопропорционално на механичната обработка. Той е нестабилен като химично съединение и при термична обработка се разпада, като по този начин значително се променят вкусовите качества на зеленчука- мириса изчезва, а лютивината намалява. Неговият аромат ме връща в детството, когато моята баба започваше цели глави в камината. Всмуквахме скилидка по скилидка, а тя повтаряше, че заради него сме здрави и с добър апетит. Ха-ха, запазил се е, апетита!
Променете или заменете. Някои дори не понасят аромата му, но пък ние го обожаваме! Поздрави!
Благодаря Ви! Приемам Вашият аргумент с едно пояснение. При процеса бланширане зеленчуците се нарязват с дебелина 0,5мм. По време на бланширането идеята е те да поемат от ароматите на зеленчуковият бульон, да променят леко консистенцията си , но не да се сварят, а да запазят хрупкавия привкус. Ако са тънко нарязани, ще се разкапят.
Но пък може да опитате, успех и да Ви е сладко!
Вкусовите качества са различни, разбира се, че можете да замените част от съставките- ягодов топинг или домашно приготвена редукция от ягоди и захар, избора е Ваш. Можете да експерименти с различни плодове и заливки. Тези сладоледени близалки приготвям с удоволствие за моите малки племенници. Затова внимавам и с качеството на продуктите. За тях използвам сироп и от магарешки бодил / чудесен имуностимулатор/. Успех!
Моите коментари