Моите коментари

Зори коментира:
Дани, благодаря за хубавите думи - искрено ме трогнаха! Приятна вечер и весело посрещане на празниците! Поздрави :)))
Зори коментира:
Салатката стана много вкусна, благодаря! :)
Зори коментира:
Танче, благодаря за пояснението. Поздрави :)
Зори коментира:
Да, и аз така мисля - достатъчно е само да се обелят и да им се отчупи коравата част от основата на стъблото, но все пак да попитам.... :)
Зори коментира:
Таня, как точно да се нарежат аспержите "на ивици", напречно (за да станат по-къси стъблата) или да се разделят самите стъбла по дължината, за да станат по-тънки?
Зори коментира:
Радвам се, че ти е допаднало ястието. И ние вкъщи много го обичаме. Съжалявам, че администраторите не са одобрили снимките ти. Ако искаш ми ги прати на мейла, все пак да ги видя и да си кажа моето мнение.
Зори коментира:
Рецепти за чеснова майонеза и пикантен сос тук има предостатъчно. Да пържени са Ви картофите, след варене 15 -18 мин.
Зори коментира:
Ами както виждате е останал. Всичко зависи от самия фасул. Ако се притеснявате от разваряване, добавете сол във водата, в която е киснал цяла нощ и при варенето няма да имате проблеми. А и както съм описала в рецептата: "Печете в предварително загрята фурна на 180- 200 градуса за около 40 минути или докато излишната течност изври."
Зори коментира:
Грешка имате Вие. Каймата се запържва първо, за да стане на трохи. Когато се добавят зеленчуците, те отпускат вода в мазнината от каймата и тя вече не се пържи, а се задушава заедно с тях. Между другото това е сос софрито и целта на каймата е да му придаде плътност и вкус. От коментарите Ви става ясно, че сте чели рецептата между редовете. Сосът "къкри" при намалена температура на котлона и под капак още 10 мин.
Зори коментира:
Ееее, нали нямаше да се пускат вече рецепти с пържени картофи?! А това какво е?
Зори коментира:
Много са красиви, браво за чудесната презентация! :)
Зори коментира:
Дани, радвам се, че ти е харесала. А аз благодаря за прекрасните снимки! Поздрави :))) Заря
Зори коментира:
Дани, коментара ми не беше към теб. Приготвяла съм бели аспержи и при условие, че са обелени преди да се варят, времето от 25-30 минути е твърде много. Това е моето лично мнение и не смятам, че е нужно да се обиждаме и нападаме, което явно е приоритет на Krassi11. Явно неговите са много дебели. Всеки има правото да изрази мнение, затова е и сайта. Коментара от по-горе на Krassi11, смятам да го подмина със широка усмивка, защото е под нивото на представите ми за нормална комуникация. :) Поздрави
Зори коментира:
Стана цяла тирада. Прочетете ако искате статията на Росица Стоянова тук в "Готвач": Тънкости при готвене на аспержи Имам чувството, че никога не сте готвили този зеленчук.
Зори коментира:
Ето това е една чудесна рецепта, много добре описана и с правилно описана термична обработка! Моите адмирации! Поздрави, Заря
Зори коментира:
Пресните аспержи са сочни и крехки, с леко сладък вкус, подобен на зеленият грах. Белите аспержи се отглеждат покрити с почва, поради което са по-крехки и по-сладки от зелените, но и двата вида имат прекрасни кулинарни качества.
Зори коментира:
"Бели аспержи — Те са под земята,отрязват се и се продават като зеленчук. Зелени аспержи — Ако стъблата минат над земята те се оцветяват в зелено. Лилави аспержи — Лилавите аспержи са познати от Нова Зеландия и Австралия.Те растат като зелените аспержи над земята. Подобно на зелените не се белят. На вкус са малко по-сладки от другите видове. Те губят лилавия си цвят след като се сварят." източник: Уикипедия Т.е. белите аспержи не са виждали слънце, най-крехки са именно поради тази причина и се нуждаят от най-малко термична обработка. Поздрави ;)
Зори коментира:
"зехтин - 2 - 3 с.л. екстра Върджин" - къде се слага?