В момента имам в хладилника миди, които приготвих преди 20 дни и все още са с чудесен вкус. Повече от това време не съм ги държала, просто защото се изяждат светкавично.
Поздрави :)
Сиропа е супер полезен, особено за хора с проблеми с бъбреците. Само да добавя, че е по-добре обелките и "косата" на царевицата да не се изхвърлят, а да се постеля с тях тенджерата отдолу и също и върху самите царевички. Така сока става още по-хубав, като не е необходимо да се добавя захар, а също и по този начин се сваряват много по-бързо. Изстуден в хладилника е чудесна и полезна напитка. Непременно го опитайте!
Благодаря Севдалина :)
Старая се да доставям на близките си не само кулинарна наслада, но и чисто естетически преживявания. Все пак се храним и с очите, нали!
А и да отбележа, че вкъщи имам един малък (6 годишен) "Шеф-готвач", който не пропуска възможност да оценява визията и вкуса на ястията ми.
Слава Богу, по-често ме качва "на балкона"! :)
Поздрави!
Забравих да добавя в рецептата, че за директна консумация (без стерилизиране) по желание може да замените захарта с чист пчелен мед! Напитката и без него е супер полезна и ароматна, но с мед вкуса е неповторим - става направо еликсир!
И ние вкъщи също много обичаме тези хапки във всичките им варианти, но (за съжаление) с черен хайвер приготвям много по-рядко, само за специални поводи, тъй като цената на черния хайвер си е доста солена тук в БГ. :(
Благодаря Ви за милите коментари, радвам се че визията ви е допаднала. Истината е, че не се изискват почти никакви усилия, рецептата е лесна и ефектна. А тези, които не си падат по лютото, могат да заменят лютите чушки с по-тънички обикновени или козирог, сиврия.
Моите коментари