Моите коментари

Зори коментира:
Пропуснато е бутчето в списъка на необходимите продукти :)
Зори коментира:
"Крачолина" е панагюрска рецепта за постна чорба, която се приготвя от зелев сок (на панагюрски диалект "пресольовица" - зелевата чорба от киселото зеле), а не от ЗЕЛЕ. За съжаление редакторите са променили описанието в заглавието на рецептата, с което се остава с грешно впечатление. В началото на готвенето чорбата е с ярко розов цвят заради зелевия сок, но след термичната обработка цвета избледнява. Изключително вкусна е, както казваме ние панагюрци "ненаядка" - колкото и да си сложиш от нея, все искаш допълнително... :)
Зори коментира:
Сърдечно благодаря Севде! Високо ценя мнението на такъв кулинарен естет като теб! Поздрави :)
Зори коментира:
Странно как администраторите са пуснали такава рецепта за "пържени картофи", която дори е без снимка, като преди време бяха писали, че елементарни рецепти като пържени картофи няма да се допускат.
Зори коментира:
Любима лятна супичка, само че аз накрая заедно с доматките добавям чесънче...става божествена!
Зори коментира:
Снимката на шарана е много хубава, но рецептата не кореспондира с нея.
Зори коментира:
Ммммм изглежда много вкусно, браво! Само трябва да нарамим пушката и право в гората на лов за глигани... Поздрави, Заря :)
Зори коментира:
Ммммммм голяма вкусотия си ни спретнала, и поднесена с много вкус и усет за красивото!!! Браво Севдалина, пожелавам ти да посрещаш много специални гости за прекрасни поводи с такива чудни плата! Поздрави, Заря :)
Зори коментира:
Дани, страхотна идея с гъбките от картофи! Много креативно! Поздрави, Заря :)
Зори коментира:
Да, направо извадени от фризера.
Зори коментира:
Моля да ме извините, написала съм без да се замисля "пресольовица", а това е на панагюрски диалект - така наричаме зелевата чорба (сока, който се отделя в бидона от кисело зеле).
Зори коментира:
Не съм специалист по темата, но си спомням, че баба ми приготвяше масло от каймака на прясното мляко, и то след много дълго и продължително биене. А тези продукти - кисело мляко, вода и каймак пак от кисело мляко, по-скоро ми се струва, че ще се получи айран.
Зори коментира:
Аз също използвам ядката, но след предварителна термична обработка. Когато ми се посъберат няколко семена от авокадо, ги обелвам, разполовявам и слагам във фурната, докато приготвям друго ястие в нея (естествено поставени в отделен съд). След това прибирам изсушените и леко препечени ядки в хартиен плик и когато искам да придам екзотичен вкус на някакво ястие, сладкиш, сос или смути, просто настъргвам малко количество (както с индийското орехче). Вкусът е много характерен - малко горчив, с леко боров привкус....напомня на кедрови ядки.
Зори коментира:
Да - зехтина е абсурдно малко, но предполагам че е техническа грешка, защото в такова количество и в тавичка върху хартия за печене няма да стигне...
Зори коментира:
исках да кажа "абсорбира" :)))
Зори коментира:
Могат да се изстискат картофи, само ако преди това са били настъргани и посолени със сол, за да се отдели водата и нишестето. А иначе в такива случаи (когато са нарязани само) просто ги оставям за 15 - 20 минути между две големи чисти бели памучни кърпи и излишната влага се адсорбира от тях. По същия начин процедирам и с тиквичките за пържене - така не пръска олиото, докато ги пържа.
Зори коментира:
Мммммм обожавам го, невероятно вкусно постно ястие! Поздравления за чудесната рецепта и красивата визия на ястието! Сърдечен поздрав :) Заря
Зори коментира:
Ели, трите яйца в сместа със сирената и изварата ли да ги добавим или се чукват най-накрая?