Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Зори»Моите форумни теми

Моите форумни теми

ЗориНаградите в Готвач.бг: От кои сте доволни и бихте препоръчали, и кои - не! Изразете мнение!
Здравейте мили кулинари! Моля за обратна информация от получените досега награди - доволни ли сте, кои бихте препоръчали и кои - не! Имате ли предложение към администраторите, какви други награди Вас лично биха Ви заинтересували? Ще се радвам, да прочета мнения и предложения! Поздрави, Зорица
ЗориБез кой кухненски помощник не можете?
Не става въпрос за големи уреди като печка, хладилник и микровълнова, разбира се (макар че аз лично микровълнова не ползвам)! Имам предвид кой е вашия малък кухненски помощник, без който не можете?
ЗориКак се готви Смръчкула? Споделете рецепти
Някой да е приготвял Смръчкула? Моля, споделете рецепти и начин на приготвяне! Благодаря предварително!
ЗориКак да се предпазим от кърлежи и комари с естествени природни средства?
Как да се предпазим от кърлежи и комари с естествени природни средства? Времето е само за разходки в планината и гората, за излети, за пикници...но как да се предпазим от ухапване от кърлежи и комари, без да се налага да се пръскаме със скъпи препарати от аптеката? Ако знаете природни средства, подходящи и за деца, ще съм много благодарна да ги споделите!
ЗориСподелете мнение за Житния режим на Дънов
Някой правил ли е 10 дневния "Житен режим" (или житена диета) на Петър Дънов? Знам, че се прави през февруари при новолуние. Ако някой е спазвал, моля нека да сподели впечатления и резултати от нея!
ЗориКак да се справим с пролетната умора?
Какво да включим в менюто си при пролетна умора, за да се справим с нея? Или просто да си вземем няколко дни отпуск и да се поглезим?
ЗориПриготвяте ли често риба и по колко пъти седмично?
Колко често приготвяте ястия с риба и кои са ви любимите?
ЗориНовите тигани с каменни частици (Стоун ледженд тиган)? Някой ползвал ли ги е?
Някой има ли вкъщи такъв тиган и доволен ли е? В момента ги продават с голямо намаление и се чудя дали да се възползвам и да си го купя. Ако някой има вкъщи такъв тиган, ще му бъда много благодарна ако сподели впечатленията си.
ЗориКоледната украса - кога се сваля?
Някой знае ли кога се разваля елхата според народното поверие?
ЗориМоля, дайте идея с какво да заменя сладкарската боя?
Здравейте, трябва ми сладкарска боя, но тук в Панагюрище няма никъде в магазините. Продавачите ми предлагат боя за яйца, а тя не ми върши работа. Моля, дайте идеи с какво да я заменя?
ЗориРазлични награди в сайта Готвач?
Бихте ли се възползвали от награди в сайта Готвач, които реално биха могли да ви помогнат в овладяването на кулинарното изкуство и най-вече в степента на образованост? Имам предвид награди във формата на готварски книги, курсове по готварство, курсове за готвачи, курсове по кулинарна фотография и т.н. Голяма част от регистрираните потребители тук (включвам и себе си) не са професионалисти готвачи и това би им дало възможност да се усъвършенстват в кулинарното изкуство, ако има подобни награди. Вие какво мислите по темата?
ЗориКак да съхраня пресен босилек по-дълго?
Дайте идея как да съхраня за по-дълго време пресен босилек. Изсушен имам, иска ми се да намеря начин да го запазя за по-дълго време защото, когато натопя връзката с босилек във вода още на втория ден я изхвърлям.
ЗориДайте идея за дезинфекция на чешмяна вода?
Моля ви дайте идеи за дезинфекция на чешмяна вода. Тъй като от миналата седмица (15-ти септември) при нас в Панагюрище е обявено бедствено положение, поради липсата на вода - когато дойде се чудя как да я дезинфектирам, за да мога спокойно да мия съдове, плодове и зеленчуци и най-вече да готвя с нея. Чудя се дали сте стане с разтвор на калиев перманганат - поне за дезинфекция де, за готвене няма да стане.
ЗориСъбирате ли разделно боклука си - хартия, пластмаса и метал, стъкло?
В 21-ви век живеем, искаме да сме европейци и да живеем "еко", но дали е така наистина?! Колко от вас събират и изхвърлят боклука си разделно? Имам чувството, че в малките населени места хората са по-екологично чисти и гледат на боклука, като на нещо, което ще оставят след себе си. Моля ако някой отговори, да спомене и населеното място, в което живее - за статистиката.
ЗориНякой ползва ли в къщи робот-прахосмукачка?
Много искам да си купя робот-прахосмукачка, но се чудя дали наистина вършат работа. Моля някой ако има вкъщи да сподели мнението си дали си струва инвестицията.
ЗориЕстествен имуностимулант, подходящ за деца?
Моля ви, дайте някакви идеи за подходящ за 6 годишно дете естествен (натурален) имуностимулант. Започнах да давам пчелен мед, смесен с пчелно млечице сутрин на гладно, в количество около едно грахово зърно по препоръка на билкарка. Ако имате изпитани рецепти, ще ви бъда изключително благодарна ако ги споделите в мрежата!
ЗориПолезно ли е да се дава сладолед на дете с възпалени и подути сливици?
Здравейте, моля за съвет! Синът ми е със силно възпалени и подути сливици вече цял месец. Взеха му гърлен секрет за микробиологични изследвания, оказа се че има наличие на бактерията Streptococcus pyogenes. Водих го няколко пъти при личния лекар и на преглед при специалист уши, нос и гърло, но не му изписаха никакъв антибиотик, което силно ме притеснява. Лекарят уши, нос и гърло ни изписа хомеопатия и каза ЗАДЪЛЖИТЕЛНО всеки ден да му давам СЛАДОЛЕД!!! А накрая заяви, че другия месец евентуално ще се наложи да му отстранят сливиците с операция. Въпроса ми е, имал ли е някой от вас подобни проблеми и наистина ли трябва да давам СЛАДОЛЕД в този случай?! Моля помагайте със съвети! Много се притеснявам!
ЗориДиета при малки деца след боледуване от ротавирус?
Дайте предложения за вкусни ястия, подходящи за малки деца след боледуване от ротавирус.