Зори

Гуру
Моята стенаРецепти1102Статии50Съвети8Коментари371Форумни теми29Постове във форума175За менИзпрати съобщениеточки44762

Хайде да разменим малко информация какви диалектни наименования на храни, продукти имате във вашия край.
Напишете каквото се сетите, интересно ще е ако все пак основно е свързано с храна.





От днес забелязах, че охлювите са плъзнали след дъжда. Искам да пробвам рецепта с охлюви, все още не знам точно каква ще е, но да си призная, въобще не знам кои охлюви са подходящи за тази цел.
Забелязах, че има по-светли и по-тъмни. Дайте съвет.
И другото, което ме интересува - подходящ ли е сега момента за "бране" или трябва да се изчака да се поохранят малко?!

Моля дайте съвети как да снимаме по най-добрия начин приготвените от нас ястия. Като гледам снимките в кулинарната мрежа, имам чувството че сред нас има професионални фотографи. Казвам го като комплимент. Ще се радвам ако дадете кратки съвети.

Дайте идеи как да боядисаме яйцата за Великден без изкуствени бои и оцветители.
Знам че е рано още, но аз още от сега събирам обелките от червен кромид лук за червения цвят, а пък май трябва доста голямо количество.

Споделете с коя Ваша рецепта, публикувана в сайта Готвач най-много се гордеете?! Коя е любимата ви "рожба"? 


Аз ли бъркам или няма разлика между рулца от раци и рибени пръчици? Като гледам етикета на рулцата - вътре раци няма???!



Чували ли сте за мушници и знаете ли рецепти за приготвяне?
Давам малко инфо: хапвала съм това ястие в едно пиринско село, домашно приготвено (естествено)
и страшно вкусно.


Някой чувал ли е за зеленчук наречен "Бизел"? Срещнах го в една рецепта и не можах да открия нищо в интернет за него. Предполагам, че е нещо като бамята, или зеления фасул, моля ако знаете, дайте малко информация или снимка.

Моля публикувайте повече рецепти с рибени пръчици, мисля че няма тук - аз поне намирам само една.

Някой знае ли по това време на годината къде може да се намери и купи земна ябълка (наричат я гулия, топинамбур или йерусалимски артишок)? Когато бях малка баба ми все вадеше корени/грудки зимно време на земна ябълка. Хапвахме ги с наслада докато тя ни разказваше колко е полезен този зеленчук. Опитвам се да си спомня вкуса им, но времето е заличило тези детски спомени. От тогава не съм опитвала, а ми се иска да опитам. Моля някой ако знае да сподели.