Благодаря Ели! :)
Наистина е много вкусно, вкъщи ни е една от любимите рецепти! Приготовлението с мариноването на месото отнема малко време (аз го оставям да се маринова за цяла нощ, но може и 30 мин.), но пък резултата си заслужава!
Поздрави,
Заря :)
Таня, как точно да се нарежат аспержите "на ивици", напречно (за да станат по-къси стъблата) или да се разделят самите стъбла по дължината, за да станат по-тънки?
Радвам се, че ти е допаднало ястието. И ние вкъщи много го обичаме.
Съжалявам, че администраторите не са одобрили снимките ти. Ако искаш ми ги прати на мейла, все пак да ги видя и да си кажа моето мнение.
Ами както виждате е останал. Всичко зависи от самия фасул. Ако се притеснявате от разваряване, добавете сол във водата, в която е киснал цяла нощ и при варенето няма да имате проблеми. А и както съм описала в рецептата:
"Печете в предварително загрята фурна на 180- 200 градуса за около 40 минути или докато излишната течност изври."
Грешка имате Вие. Каймата се запържва първо, за да стане на трохи. Когато се добавят зеленчуците, те отпускат вода в мазнината от каймата и тя вече не се пържи, а се задушава заедно с тях. Между другото това е сос софрито и целта на каймата е да му придаде плътност и вкус. От коментарите Ви става ясно, че сте чели рецептата между редовете. Сосът "къкри" при намалена температура на котлона и под капак още 10 мин.
Дани, коментара ми не беше към теб. Приготвяла съм бели аспержи и при условие, че са обелени преди да се варят, времето от 25-30 минути е твърде много. Това е моето лично мнение и не смятам, че е нужно да се обиждаме и нападаме, което явно е приоритет на Krassi11. Явно неговите са много дебели. Всеки има правото да изрази мнение, затова е и сайта. Коментара от по-горе на Krassi11, смятам да го подмина със широка усмивка, защото е под нивото на представите ми за нормална комуникация. :) Поздрави
Стана цяла тирада.
Прочетете ако искате статията на Росица Стоянова тук в "Готвач":
Тънкости при готвене на аспержи
Имам чувството, че никога не сте готвили този зеленчук.
Пресните аспержи са сочни и крехки, с леко сладък вкус, подобен на зеленият грах. Белите аспержи се отглеждат покрити с почва, поради което са по-крехки и по-сладки от зелените, но и двата вида имат прекрасни кулинарни качества.
Моите коментари