Стават по-вкусни ако се увият в алуминиево фолио и се сложи масло или зехтин и подправки. Накрая може да ги отвиете от фолиото, за да получат приятен "загар". Поздрави! :)
Искам да ви предложа вариант за подобряване на рецептата. Ако замените бялата захар с кафява се получава още по-наситен и интересен вкус. Допълнително може да добавите в прясното мляко разтворимо (инстантно) кафе или 3 в 1 и се получават страхотни карамелени бонбони с аромат на кафе.
Аз съм от Панагюрище и много добре знам как се правят яйца по панагюрски! С масло! Но за тези, който нямат възможност да го направят с масло, става и с олио. Като към маслото се слага съвсем малко олио, за да не прегори! И във водата освен оцет се слага и сол.
Иначе браво за рецептата, чудесно е написана!
Ореховите ядки могат да се заменят и със слънчогледови белени семки. Но в никакъв случай не ги пропускайте при изпълнението на рецептата (за ядките/семките става въпрос).
Само да добавя, че чашата в която е ряпата трябва да е по-дълбока, защото като поседи медът в ряпата започва да тече гъст сок и може да прелее, затова хвърляте по едно око. За подобряване на вкуса може да добавите едно пакетче ванилия в готовия сироп.
Салатата стана с интересен вкус. Аз обаче препоръчвам коренчетата от дръжките да не се режат, а както са заедно да се натопят в тенджера със студена вода, за да се напият с вода. Така стават уникално сочни и хрупкави. Преди да ги пуснете в подсолената вряща вода изрежете коренчетата. И след попарването им ги залейте със студена вода в гевгир, за да си запазят цвета и витамините.
Браво за рецептата!!!
Препоръчвам боба да се накисне във вода и сол поне за една нощ, така няма да се развари при омекване. И водата да се смени на няколко пъти по време на варенето. А ако добавите и лютеница става чудесна салата!
Моите коментари