Моите коментари

Зори коментира:
Ето това е една чудесна рецепта, много добре описана и с правилно описана термична обработка! Моите адмирации! Поздрави, Заря
Зори коментира:
Пресните аспержи са сочни и крехки, с леко сладък вкус, подобен на зеленият грах. Белите аспержи се отглеждат покрити с почва, поради което са по-крехки и по-сладки от зелените, но и двата вида имат прекрасни кулинарни качества.
Зори коментира:
"Бели аспержи — Те са под земята,отрязват се и се продават като зеленчук. Зелени аспержи — Ако стъблата минат над земята те се оцветяват в зелено. Лилави аспержи — Лилавите аспержи са познати от Нова Зеландия и Австралия.Те растат като зелените аспержи над земята. Подобно на зелените не се белят. На вкус са малко по-сладки от другите видове. Те губят лилавия си цвят след като се сварят." източник: Уикипедия Т.е. белите аспержи не са виждали слънце, най-крехки са именно поради тази причина и се нуждаят от най-малко термична обработка. Поздрави ;)
Зори коментира:
"зехтин - 2 - 3 с.л. екстра Върджин" - къде се слага?
Зори коментира:
С толкова варене няма да остане нищо ценно в тези аспержи? Варенето е от 5 до 10 минути максимум, като веднага след като се извадят от водата трябва да се залеят с ледено студена вода, за да запазят цвета, витамините и хрупкавостта си. А съотношението аспержи сос е 1:1? Твърде много майонеза (450г) в соса.
Зори коментира:
Лесна, икономична и вкусна.
Зори коментира:
Уверявам те, че бяха много добре изпечени и вкусни. Просто не изчаках този от снимката да поизстине преди да го разрежа, затова изглежда така. И по добре, защото вече 10 минути след като бяха извадени от фурната, всичко беше изядено и нямаше какво да снима вече.
Зори коментира:
Така се получава гланцовия ефект.
Зори коментира:
Забравила съм да напиша, че накрая тортата отново се намазва със съвсем тънък слой майонеза, може да се използва четка.
Зори коментира:
Браво Ваня, курабиите ти изглеждат прекрасно, сигурна съм че и вкусът им е приказен! Поздрави! :)
Зори коментира:
Много странен вкус, на мен лично не ми хареса.
Зори коментира:
Джамиле, идеята ти ми допадна много! По-погрешка натиснах 1 от тъч скрина на телефона, за съжаление не мога да я поправя :( Иначе бих гласувала с 10 ако имаше такава възможност. Още довечера ще приготвя кремвиршчета по тази рецепта, но съм сигурна че ще са уникално вкусни!
Зори коментира:
Изглеждат прекрасно и много апетитно! Моите адмирации! Поздрави :)
Зори коментира:
Браво за идеята - презентацията е страхотна, предполагам че и вкуса е уникален! :) Поздрави!
Зори коментира:
Апетитно и красиво! Браво!
Зори коментира:
Получава се чудесно носле от зърно бахар, вместо от черен пипер! :)
Зори коментира:
Благодаря Дани, надявам се да ви хареса и на вкус :) Поздрави!