Здравейте. Нещо се е объркало в описанието. Прясното мляко е за бешамела и се слага след брашното (45 г) което е разбито в малко водичка. Или директно в млякото се разбива и се слага на котлона да се сгъсти при непрестанно бъркане. Това е така наречения гръцки бешамел и по тази рецепта се прави с добавка на яйце, а маслото се слага накрая. Получава се кремче, което е различно от оригиналния сос бешамел.
Здравейте. Тази рецепта е изключително точна и сполучлива, затова нямам представа къде може да сте сгрешил/а в приготвянето и, може би тестото не е било добре разбъркано или пък е било с неправилната гъстота и консистенция, (възможно е ако яйцата са били много големи или прекалено малки в обратния случай).
Колкото до пърженето, пише да намалите още огъня ако е нужно, за да не остават поничките сурови отвътре.
Развеселихте ме :) Наистина изглежда странно :)) Това е от големите артишоци, които ако не са съвсем пресни трябва да им дълбаеш и вътрешността, при което добиват този интересен и странен вид. По- малките и по- свежи изглеждат по- различно.
При всички положения обаче си е вкусотийка :)
Поздрав и хубав ден!
Здравейте. Какво ще рече "бяло брашно"? То се добавя в долния блат освен брашната от просо и тапиока ли? Питам,защото в продуктите не го виждам..В описанието пише и някакви 2 чаши, това за въпросното бяло брашно ли се отнася?
Благодаря.
Здравейте. Изрично е написано да добавите още брашно ако е необходимо, докато получите хубаво тесто за курабийки. И това е така, защото има различни видове и марки брашна, с различни способности за поемане на течности.
Просто е - ако тестото Ви стане по- рядко, добавете още малко брашно.
Благодаря Теди! Много е вкусна наистина и до голяма степен това се дължи на подправките.
Ще ми е интересно да споделиш и ти за хляба от червена леща като го приготвиш :)
Моите коментари