Моите коментари

Класическо печено пиле, което обичам. Биричката дава хубав аромат, както и черния и белия пипер. Аз добавих допълнително и други подправки като сушен магданоз, сушен копър и стрити 3-4 гвоздейчета карамфил.
Кръглозърнестият ориз съвсем не е само един сорт, а множество такива. Никога не става лепкав, а напротив и това е едно от най- добрите качества на кръглозърнестите сортове- да поемат повече течност, но в същото време ядрото остава твърдо. Може да лепне само при неправилна кулунарна обработка. Не всички кръглозърнести сортове съдържат много нишесте! Например сорта Бомба не съдържа много, докато сортовете за ризото арборио,карнароли и други- да. Но и при тях е в различна степен.
Здравейте :) В заглавието на рецептата е прибавено "шоколадов ",а в кремчето няма шоколад или какао. Би било добре да се коригира, за да не се подведе някой.
Яйца се слагат повече на Салморехо-то, което също е студена доматена супа, но малко по- различна. Често я бъркат с Гаспачо. А Гаспачото се поръсва със ситно нарязани зеленчуци, от същите, които съдържа и самата супа. Или с крутони. Също така има вариант да се сервира в чаша и се пие вместо да се яде с лъжица, в тези случаи се поръсва само със зехтин.
Хлябът е чудесен и рецептата е точна и сполучлива. Благодаря!
Това не е ризото.., но сигурно е вкусен ориз със зеленчуци.
Да, интересно къде са гъбите.. Доста през пръсти е описанието. И да вариш спагети 20 минути е прекалено, тъй като ще станат много меки и това не е ок. Обикновено на пакета си пише указание за времето на варене и то не е повече от 10-11 минути доколкото знам.
За пръв път чувам за "испанска баница".Не прилича и на нищо, което приготвят испанците. Кисели краставички, шунка и т.н... това си е по- скоро балканска комбинация за плънки. Със сигурност е вкусно, даже с удоволствие аз бих си го похапнала, но наименованието на рецептата е подвеждащо и грешно. :)
Да, и аз това забелязах.. Прилича ми повече на хамсия :)
Приготвих сиренето и е чудесно! На шишенцето на моята мая пишеше ,че се слага от 3 до 5 капкиза литър мляко, затова се съобразих с тези указания. Ползвах домашно мляко и това ме забави, защото го варих и после чаках да изстине. Имам калъпи, които са за точно два литра мляко и се слага да се отцежда в тях, заедно с тензуха. Получи се една хубава питка домашно сиренце. Благодаря.
Да и това е идея.Благодаря Ви.:)
Привет! Не знам дали по времето на вашата баба е имало сметана, но по времето на моята със сигурност имаше;)
Здравейте. В бурканите с бланширани гъби не се ли слага някаква течност, марината или мазнина, преди да се затворят?
Здравейте. Може би при редактирането на рецептата е възникнала неточност, тъй като в продуктите е указано- кашкавал-80 г. (или друго по избор) От това не става съвсем ясно какво е това "друго" и няма как да бъде нещо различно от кашкавал, за да бъде успешна рецептата. Идеята е да се посочи единствено, че може кашкавала да е друг вид като например гауда, ементал ,зряла моцарела или грюер например. Дано бъде разбрано правилно, или ако редакторите преценят нека го уточнят в описанието на продуктите. Например в скобите да пише (или грюер, гауда, ементал..) Благодаря :)
Здравейте. В продуктите за тестото трябва да се коригира вместо "тесто-200 г. " на "брашно-200 г. " Получила се е техническа грешка, съжалявам.
Приготвих салатата и много ми допадна.Имам домашна кашкавалена извара от овче мляко и не се бях сетила, че мога да я използвам по този начин. Благодаря за идеята!
Хлебчето е хубаво, но бих искала да спомена, че за 300 мл. вода 1 кг. брашно е твърде много и аз сложих само 500 грама, което си беше достатъчно.. Може би е станала техническа грешка в писането на продуктите, не знам. Все пак, благодаря за рецептата.
Страхотни, топящи се в устата, много вкусни милинки! Благодаря!