Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Идеално :) Но вече няма да са веган.
Yordanka Kovacheva коментира:
Нищо не се разбира от обяснението...през пръсти е написано. Къде точно се слагат останалите 50 г кадаиф? Пишете, че може и суров да е кадаифа, това значи ли че суров се слага в шоколада? Предполагам не. Но някой начинаещ кулинар ще го сложи суров поради липсата на пояснение, че трябва да си го запече предварително (предполагам). Също така може би трябва и масло да му сложи като го запече (пак предполагам).
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря :) Много се радвам, че са Ви харесали.
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Какъв е този сладкарски крем 200 г? В пакетче, на прах ли е или е готов предварително приготвен крем? А трите лъжици ванилов пудинг не са ли с нишесте и ако да, то не трябва ли да се вари? Иначе сурово нишесте в крема...
Yordanka Kovacheva коментира:
Това са едни от най- любимите сладки на семейството ми и приятелите ми. Тази Коледа направих три дози и изчезнаха за отрицателно време. Съжалявам, че не са били по Вашият вкус.
Yordanka Kovacheva коментира:
И аз Ви благодаря! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Кафето си пише, че е еспресо, тоест от машина. Уточнението е че трябва да е студено. Написала съм го в грамове, а не в милилитри, защото го теглих на кухненска везна.
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте! Пробвайте да оставите в хладилника за цяла нощ и на следващия ден ако все още не е стегнала сместа я оставете във фризер за 15 до 30 минути. Така ще можете да оформите трюфелите без проблем. После ги съхранявайте на студено и извадете от хладилника непострдствено преди сервиране. Рецептата е точна, а за да не стяга при Вас може би има проблем при шоколада, маслото или сметаната. Белия шоколад най- добре да е от този специалния за разтапяне, сметаната задължително да е животинска и високомаслена, а маслото да е качествено. Успех!
Yordanka Kovacheva коментира:
Да разбирам, че мислите, че масленките се правят задължително с масло? Ами не, дори оригиналните от едно време са си със свинска мас :) В тази конкретна рецепта не съм пробвала да заменя мас със краве масло. Ако Вие желаете, пробвайте и споделете как се е получило.
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Заливам я след това, разбира се. Както съм написала, другия вариант е да печете на по- ниска температура и тогава не е нужно да сушите 2-3 дни, а само няколко часа. Друг по- бърз вариант е да направите обратното: да приготвите сиропа предварително и да е изстинал, а когато баклавата се е изпекла да я залеете още топла със студен сироп. Вие изберете как Ви е удобно и практично.
Yordanka Kovacheva коментира:
Радвам се, че Ви е харесало :) Благодаря за оценката!
Yordanka Kovacheva коментира:
Ами приемете го като съвременен, бърз и лесен вариант на кашкавала, който е достъпен за направа в домашни условия. Ясно е,че е различен от този, който се приготвя в индустриални условия или от онзи, който се е приготвял едно време. Едно е важното - уникално сполучлив и вкусен е!
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте! Ако приготвяте хляба със сода вместо с мая, то трябва да промените и изцяло технологията - месите по- кратко време и без нужда от втасване. Също така содата трябва да се угаси в киселина преди да се вложи в тестото. Реално и хлябът ще стане много различен - на вкус и текстура.