Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
По-спокойничко ако обичате. Знаем какво означава Айоли или Алиоли. Да, основните съставки са чесън и олио/зехтин, но се слагат и капки лимон и сол, което пак не е САМО чесън и олио, както сте написал/а. В съвременната кухня вече се добавя и яйце/жълтък, понякога малко сварен картоф или друго -за по- бързо постигане на емулсията, това е. Този сос е много древен, има много спорове за произхода му, както и за приготвянето му. Основно се знае, че идва от Средиземноморието- Испания, Франция, Италия. Нали няма да твърдите, че навсякъде се прави само от чесън и олио? :)))
Yordanka Kovacheva коментира:
Така е, от бавното готвене лука става леко сладникав :) И е невероятно вкусен и топящ се в устата. Истинска класика е тази манджичка, с вкус на топъл и уютен дом :) Иначе като бях малка, да не видя лук в чинията ми :))), не съм знаела какво изпускам.
Yordanka Kovacheva коментира:
Поздравления за рецептата! Много добра!
Yordanka Kovacheva коментира:
Това не е вярно! Нито в елдата, нито в маята има глутен!
Yordanka Kovacheva коментира:
Не съм съгласна, но знае ли човек вече- всеки ден излизат нови и нови заключения от поредни изследвания на различни продукти. Днес едно е полезно, а утре вече ти казват, че не е. Всеки да си си преценя сам
Yordanka Kovacheva коментира:
Това не е вярно. Сироп от агаве е подходящ за диабетици, когато не е в големи количества.
Yordanka Kovacheva коментира:
Описано е в началото на рецептата. Има грешка при редактирането вероятно, защото във втори абзац пише "за този десерт разбъркайте всички съставки...", а това се отнася именно за съставките за "карамела", тъй като по- нататък се описва и за самия крем.
Yordanka Kovacheva коментира:
Задължително се прави пауза от поне седмица.
Yordanka Kovacheva коментира:
Къде пише, че трябва да се пие "лимонова кора"? Пише лимонова вода.
Yordanka Kovacheva коментира:
Не четете ли? Запържвате лука, добавяте цели скилидки чесън, след това наливате водата, а когато заври слагате и броколите. Всичко си е описано добре.
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Брашното е писано в коментарите -40-45 грама.
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, може и щипка канела да се сложи.
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Нещо се е объркало в описанието. Прясното мляко е за бешамела и се слага след брашното (45 г) което е разбито в малко водичка. Или директно в млякото се разбива и се слага на котлона да се сгъсти при непрестанно бъркане. Това е така наречения гръцки бешамел и по тази рецепта се прави с добавка на яйце, а маслото се слага накрая. Получава се кремче, което е различно от оригиналния сос бешамел.
Yordanka Kovacheva коментира:
Лукът е 1 средна глава. Брашното е 45 грама.
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Тази рецепта е изключително точна и сполучлива, затова нямам представа къде може да сте сгрешил/а в приготвянето и, може би тестото не е било добре разбъркано или пък е било с неправилната гъстота и консистенция, (възможно е ако яйцата са били много големи или прекалено малки в обратния случай). Колкото до пърженето, пише да намалите още огъня ако е нужно, за да не остават поничките сурови отвътре.
Yordanka Kovacheva коментира:
Ами много лесно, с помощта на шпатула например ;)
Yordanka Kovacheva коментира:
Моля :) Радвам се, че Ви е допаднала рецептата.
Yordanka Kovacheva коментира:
Развеселихте ме :) Наистина изглежда странно :)) Това е от големите артишоци, които ако не са съвсем пресни трябва да им дълбаеш и вътрешността, при което добиват този интересен и странен вид. По- малките и по- свежи изглеждат по- различно. При всички положения обаче си е вкусотийка :) Поздрав и хубав ден!