Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Yordanka Kovacheva»Моите коментари

Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Не прочетохте ли, че пише да добавите още брашно ако е необходимо? Достатъчно ясно е написано. Нима също така не знаете, че всяко брашно поема различно количество течности? Важното е, че сте добавили и в крайна сметка сте получили тесто.
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Да, получава се, гарантирам Ви. Условието е, че млякото за тази суроватка трябва да е домашно или поне аз само с такова съм правила домашната си рикота. Относно зърнестата структура, не е чак толкова зърнеста, просто се усещат леки грапавинки и не е гладка като крема сирене.
Yordanka Kovacheva коментира:
Аз Ви благодаря и се радвам, че са Ви харесали кифличките! Светли празници!
Yordanka Kovacheva коментира:
Радвам се! И аз Ви благодаря!
Yordanka Kovacheva коментира:
Не е вярно, че майонезата с олио горчи, а със зехтина не. Тъкмо обратното е, особено ако се ползва силен зехтин. И каква е тази захар в майонезата?Също така да отбележа, че са изложени някакви инструкции без дадени продукти като количества, доста през пръсти всичко и с много противоречия и неясноти като "разбивайте на висока скорост с миксера, докато бъркате много бавно прибавайте зехтина". Да не говорим, че майонеза се прави най- добре с пасатор, не с миксер.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря Ви :) Радвам се, че сте харесали рецептата!
Yordanka Kovacheva коментира:
Тотално сбъркани понятия в тази статия!
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, чудесно! Всеки може да си го приготви според вкуса :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Може, разбира се. Идеята да е само белтък е заради по- малкото калории. Ако сложите цяло яйце просто си добавете още от сухите съставки, за да получите подходяща гъстота на тестото.
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Разбира се, че може (ако под "пакетирана мая" имате предвид суха мая). По принцип 5 грама от нея биха били достатъчни, но би трябвало на пакетчето да си пише за колко брашно е. При мен винаги се получава така че сухата мая действа по- бавно от прясната, също така и печивата с нея не ми бухват толкова добре. Вкуса също става различен. Може и от самата марка мая да е, не знам. Ще се радвам да опитате и споделите дали хляба се е получил добре със суха мая.
Yordanka Kovacheva коментира:
Май бъркате свинско бонфиле със свинско контрафиле! Пишете да избираме бонфиле с мазнина, а по него почти няма такава и дори да има малко, задължително се отстранява. Другото фрапиращо е, че пишете, че било по- добре да избираме бонфиле с кост! Такова нещо не съществува. Контрафиле с кост - да, но бонфиле/рибица - категорично няма как да има кост! Тези два типа свинско месо изискват съвършено различни техники и времена за готвене, така че няма как да се слагат под общ знаменател.
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Няма грешка, оставя се за около 8 часа. Този хляб е безглутенов и ако беше с химичен набухвател като бакпулвер можеше да се пече веднага, но случая е с мая и ще му трябват повечко часове по тази специална технология за безлутенови печива. Може да си замесите хлебчето от вечерта, да го оставите да престои за през нощта и да печете на сутринта.
Yordanka Kovacheva коментира:
Ципата се дърпа и бели от дръжката към върха??? Ами тя дръжката не е ли на върха на плода? Аз ли нещо не разбирам...? По принцип най- рационалното и логично е да се бели от върха към основата.
Yordanka Kovacheva коментира:
Супер идея!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря! Радвам се, че Ви е било вкусно :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Чудесно! И аз следващият път ще опитам с пармезан. Да ви е вкусно! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря! Радвам се, че сте харесали хлебчето!
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Възможно е да сте пекли на по- висока температура или фурната Ви да не отчита правилно градусите. Както знаем, всяка фурна пече различно и понякога се налага да подхождаме интуитивно относно градуси и време на печене. Както и се иска постоянно наблюдение на печивото. Таралите е нормално да са твърдички и хрупкави, особено ако са от пълнозърнести брашна, както в случая. Моят съвет е да не се отказвате и да пробвате следващия път с малко по- ниска температура, за да се изпекат добре и отвътре. За да не са толкова твърди може да увеличите бялото брашно за сметка на пълнозърнестото или да увеличите хидратацията на тестото. Успех!