Банска Кухня

Прегледай всички 74 избрани предложения относно банска кухня в Готвач.бг.
Банска КавърмаБанска КавърмаПоднасяме банската кавърма топла, поръсена с пресен магданоз....
Бански старецБански старецМесото се нарязва на тънки филийки и към него се прибавят тънко нарязаната сланина, солта и едро смлените черен пипер и кимион. Сместа се разбърква...
Банска КапамаБанска КапамаНарязваме зелето и го обезсоляваме като го накиснем във вода, след което го изстискваме много добре от водата. Запържваме ориза с черен пипер....
Бански чомлекБански чомлекНарежете телешкия джолан на едри парчета и го накиснете за 1 час във вода с малко оцет. В гърне започнете да редите нарязаните на едри парчета...
Бански суджукБански суджукСвинското месо трябва да е със сланинка по него, в противен случай суджуците ще са много сухи. Ако ползвате чисто свинско месо, вземете и 1 кг сланина...
Чомлек по банскиЧомлек по банскиНарежете телешкия джолан и го накиснете за 2 часа във вода. Измийте зеленчуците и ги поставете (без картофите) заедно с джолана и подправките в пръстен...
Капама по банскиКапама по банскиЯстието се приготвя в голяма пръстена тенджера. Нарежете лука на ситно и го запържете в 1 к. чашка мас. Прибавете смляното месо и също го запържете...
Попарник по банскиПопарник по банскиПресейте брашното и направете кладенче в него. Маята се разтваря в хладка вода и се сипва в кладенчето. Прибавете солта и яйцето. Замесете меко тесто...
Кървавица по банскиКървавица по банскиКървавиците по бански се поднасят варени, пържени или сурови, след като са добре изсъхнали....
Сарми по банскиСарми по банскиБанските сарми се поднасят в тава, като в средата се слагат кокошката и кървавицата, а наоколо сармите....
Сирене по банскиСирене по банскиПоставете сиренето цяло (може и натрошено) и наситнените люти чушки в глинен съд. Покрийте го с нарязаните на тънки филии домати и маслото. Задушете...
Бабек по банскиБабек по банскиСлед май месец дръжте бабека по бански в дървена пепел....

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: