Добруджански Милинки

Разгледай всички 15 кулинарни идеи относно добруджански милинки в Готвач.бг.
Добруджански милинки
Добруджански милинки
1
, за да влезе по-навътре. След като милинките втасат напълно, напръскайте ги с разбито яйце и ги сложете да се изпекат в умерено загряна фурна. ...
Добруджанки
Добруджанки
12
Смесват се всички продукти и се добавя брашното. Замесва се тесто, което се разделя на малки топки. Украсяваме по желание. Пече се в...
Милинки
Милинки
9
Замесва се тесто. Втасва. Разделя се на топчета, колкото орех. Правят се на питки и във всяка се поставя парченце сирене. Работи се с добре...
Миленки
Миленки
5
Замесва се тесто от изброените продукти и се оставя да втаса 30 минути. След това от тестото се правят топчета и се редят в тава. След...
Добруджански Бабек
Добруджански Бабек
Разликата между бабек и суджук е тази, че в бабека месото се накълцва. Накълцваме си месото и посоляваме също и прибавяме останалите подправки...
Добруджански сач
Добруджански сач
3
Като за начало нарязваме пилешкото и свинското месо на средни парчета, поставяме го в предварително приготвената марината (соев сос, олио, сол...
Добруджански кръстачки
Добруджански кръстачки
1
казват кръстачки. Зная ги от възрастна жена от Добруджанско село. Правят ги най-вече хора, които са преселници от Румъния или по скоро е предадена от ...
Добруджански сиренки
Добруджански сиренки
1
Разтваряме содата в киселото мляко. Пресяваме брашното. Разтопяваме маслото. В купа в пресятото брашно изсипваме киселото мляко със содата...
Добруджански гюзлеми
Добруджански гюзлеми
Взимаме си брашното и го пресяваме със сито. Слагаме брашното в купа. Затопляме леко водата. По средата на брашното правим кладенче и слагаме...
Добруджански тутманик
Добруджански тутманик
фурна и печете до златисто кафяво около 40 минути. Извадете изпечения Добруджански тутманик, напръскайте със студена вода и го покрийте с чиста кърпа....
Добруджански топки
Добруджански топки
Маята се захваща, като се разтваря в топлата вода заедно с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути да...
Добруджански бюрек
Добруджански бюрек
7
Първо се прави плънката, като содата се разбърква с киселото мляко. Към тях се прибавя разбитото яйце и сместа отново се разбива, докато стане...

Рейтинг

3
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: