Добруджански Милинки

Разгледай всички 15 кулинарни идеи относно добруджански милинки в Готвач.бг.
Добруджански милинкиДобруджански милинки
1
, за да влезе по-навътре. След като милинките втасат напълно, напръскайте ги с разбито яйце и ги сложете да се изпекат в умерено загряна фурна. Са ви е сладко!...
ДобруджанкиДобруджанки
12
Смесват се всички продукти и се добавя брашното. Замесва се тесто, което се разделя на малки топки. Украсяваме по желание. Пече се в...
МилинкиМилинки
9
Замесва се тесто. Втасва. Разделя се на топчета, колкото орех. Правят се на питки и във всяка се поставя парченце сирене. Работи се с добре...
МиленкиМиленки
5
Замесва се тесто от изброените продукти и се оставя да втаса 30 минути. След това от тестото се правят топчета и се редят в тава. След...
Добруджански тутманикДобруджански тутманик
фурна и печете до златисто кафяво около 40 минути. Извадете изпечения Добруджански тутманик, напръскайте със студена вода и го покрийте с чиста кърпа....
Добруджански топкиДобруджански топки
Маята се захваща, като се разтваря в топлата вода заедно с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути да...
Добруджански бюрекДобруджански бюрек
7
Първо се прави плънката, като содата се разбърква с киселото мляко. Към тях се прибавя разбитото яйце и сместа отново се разбива, докато стане...
Добруджански гюзлемиДобруджански гюзлеми
Взимаме си брашното и го пресяваме със сито. Слагаме брашното в купа. Затопляме леко водата. По средата на брашното правим кладенче и слагаме...
Добруджански тиквеникДобруджански тиквеник
Почистваме тиквата и я настъргваме. Запържваме я в дълбок съд със сгорещено олио. След като я отстраним от котлоно, прибавяме и захарта...
Добруджански гювечДобруджански гювеч
Месото нарязваме на порции и го запържваме в олиото, след което го вадим. В същата мазнина запържваме лука, нарязан на едро, прибавяме и...
Добруджански катмиДобруджански катми
2
Разтворете содата в газираната вода. Разбъркайте яйцата, киселото мляко, содата и захарта. Започнете да прибавяте брашно и да бъркате...
Добруджански БабекДобруджански Бабек
Разликата между бабек и суджук е тази, че в бабека месото се накълцва. Накълцваме си месото и посоляваме също и прибавяме останалите подправки...

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: