Домашен Бабек

Разгледай всички 16 кулинарни идеи относно домашен бабек в Готвач.бг.
Доматена супа на бабаДоматена супа на баба
Трите вида лук - праз, кромид и чесън, се почистват и нарязват на ситно. Слагат се в тенджерка с олиото и се запържват. Добавя се към тях...
БабекБабек
3
Месото се нарязва на дребно, осолява се и се оставя да престои 1 нощ. Прибавят се ситно нарязаният лук и подправките. Със сместа се пълни...
Страхотна домашна торта от бабаСтрахотна домашна торта от баба
Първо приготвяме блатовете. В купа смесваме захарта и киселото мляко и разбиваме. Добавяме и останалите продукти без какаото и разбиваме хубаво...
Домашна торта от тефтера на бабаДомашна торта от тефтера на баба
За тази домашна торта от тефтера на баба разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото, киселото мляко + амоняка (или лимонада), ванилиите и...
Домашен доматен сосДомашен доматен сос
2
Пасирайте консервираните домати и нарязаните пресни домати. Загрейте 60 мл олио и запържете ситно нарязания лук, а след като омекне добавете...
Домашен доматен сокДомашен доматен сок
Почистете и нарежете доматите на малки парченца. Към тях добавете изцедения портокалов сок, водата, сол, захар, разбъркайте и сложете да заври на...
Домашен пикантен доматен сосДомашен пикантен доматен сос
Лукът и морковите се задушават в загрято олио с малко вода. Щом се изпари водата се прибавят нарязани ситно домати без люспи и се заливат с чаша...
Яйца в доматен сос по рецептата на бабаЯйца в доматен сос по рецептата на баба
Запържваме лука и изсипваме доматите. Добавяме подправките, оставяме домата да поизври - за около 10-15 минути. Добавяме яйцата, но без да ги...
Добруджански БабекДобруджански Бабек
Разликата между бабек и суджук е тази, че в бабека месото се накълцва. Накълцваме си месото и посоляваме също и прибавяме останалите...
Асеновградски БабекАсеновградски Бабек
. Завързваме краищата, така че да не влиза въздух, и готовият бабек поставяме на леко проветриво място на сянка. Обвивката може да бъди или...
Елховски бабекЕлховски бабек
Месото и сланината нарежете на парчета и смелете на най-едрата решетка на месомелачката. Праза нарежете на много ситно. Сипете каймата в...
Цалапишки бабекЦалапишки бабек
9
го или го завържете стегнато от двете страни. Поставете бабека 5-6 дни над огнище, за да се опушва. След това го окачете да съхне на сухо и...

Рейтинг

3
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: