Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Готви Дива Гъска
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Добре почистената гъска се слага в дълбока тенджера заедно с дафиновия лист, целината и зърната черен пипер....

Един час преди да я извадим я обръщаме, за да се изпече и от другата страна....

Печете гъската в плитка тава около 3 ч. - 3.5 ч. (по 40-50 мин. на килограм). Ако мазнината й започне да се събира в тавата я отстранете....

С така приготвената плънка пълним гъската и я зашиваме добре с конец....

Зеленчуците се измиват, морковите се обелват и нарязват на кръгчета.
Камбите се почистват от семената и нарязват на резенчета....

Готовата гъска поставете в подходяща чиния за сервиране. Отцедената от печенето мазнина се прецежда и се смесва с бульона....

Изчистете и измийте гъската. Нарежете я на парчета, които изпържете в мазнина в тиган с незалепващо покритие....
Рейтинг
4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: