Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Домашна Трахана
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Траханата се залива с 250 мл. хладка вода и се оставя да поомекне като се разбърква от време на време....

Режем скилидки чесън вътре, а когато водата заври, прибавяме кускус и оставяме да се сготви за около половин час на слаб огън....

Добавя се 2 в.ч. вода и отново се разбърква. След това се изсипва върху сварените трахана и булгур.
Оставя се да заври отново....

Добавете задушеното зеле, разбъркайте добре и варете до готовност на траханата....

Завиваме плътно капака на нашата трахана и настройваме на същата програма за 90 минути....

След като сме оставили да се свари траханата и е готова, се добавя и запръжката....

Тази трахана е мокра трахана и се поставя на студено място, за да се прекъсне процеса на маята - с помощта на солта и студеното време няма да втасва...

На следващия ден разбъркваме траханата и я оставяме да втаса отново. Всичко се повтаря 3 дена....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 10
55
40
32
23
10
Дай твоята оценка: