Традиции за Трифон Зарезан

Разгледай всички 48 подбрани съвети за традиции за трифон зарезан в Готвач.бг.
Традициите на Трифон Зарезан
1
голяма и хубава реколта през годината. Оттам идва и името на Трифон Зарезан – Подрязан. Българските домакини по традиция трябва да ...
Питка Трифон Зарезан
От изброените продукти замесете тесто. Оставете да втаса и го разделете на 2 части. Едната част разточете (да не много тънко) и изрежете кръгчета...
Памук погача за Трифон Зарезан
В малка купа се смесват сухата мая, прясното мляко, водата и захарта. Разбъркват се добре, след което се прибавят две-три супени лъжици брашно...
Трифон Зарезан: Предания и обичаи
Трифон Зарезан е един от многото празници в традиционния календар, които показват симбиозата между предания от различни исторически епохи и...
Празнична пита за Трифон Зарезан
4
В купичка поставям кубчето мая, захарта + 2 с.л. от брашното и прясното мляко, по този начин активираме маята. Пресявам брашното и оформям на...
Вита пита за Трифон Зарезан
В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркате. В друга купа поставете разбитите 1 яйце и белтъка на другото, захарта, топлите мляко и...
Обредна погача на листа за Трифон Зарезан
От вечерта оставете брашното и яйцата на стайна температура. Рано сутринта на Трифон Зарезан затоплете млякото и активирайте маята, като ...
Джолан в гювеч за Трифон зарезан
1. В глинен гювеч нарязваме гъби, моркови, праз лук на едри резени и добавяме цели малки главички кромид. 2. Подправяме със сол, черен пипер...
Празнична трапеза за Свети Трифон
На 14 февруари отбелязваме традиционния български празник Трифон Зарезан. Можем да го срещнем още като Зарезановден, Трифон пияницата, ...
Атрактивна погача за Зарезан
Затоплете млякото и сипете малко в купичка при маята и захарта, разбъркайте и прибавете брашно. Оставете на топло да се активира, разбийте...
Салатка Традиция
Подреждаме в чинийка маслините, нарязваме черитата и сиренето поръсваме с босилек. Заливаме с олио на вкус и добавяме сол. Приятен апетит...
Обреден хляб за Зарезан
1
От брашното, содата, киселото мляко, малко вино и малко сол омесете средно меко тесто. Разделете го на 3 части и ги оформете на питки...

Рейтинг

4.2
Общо 6 гласували
5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: