Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Тиквата се консумира често само печена или варена, но у нас я популярна с направата на тиквеник....

1

Към врящата тиква се добавя булгурът. Оставете ястието да къкри на тих огън до омекване....

Сварената тиква се изважда в подходящ поднос и се мачкат с помоща на вилица. добавят се начупените бисквити и орехи....

Нарежете тиквата на парченца и я задушете до омекване със съвсем малко вода и щипка сол.
Обелете парчетата и пасирайте....

После се добавят доматите, тиквата и печената чушка. Варят се на среден огън, докато пуснат сок....

Измитата, обелена и изчистена от семките тиква се реже на парченца като локум, поръсва се със захар според това, колко е сладка тиквата....

Вижте още: пълнее ли се от тиква и разберете всички отличителни черти на тиква сорт цигулка....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 8
55
41
31
21
10
Дай твоята оценка: