Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
![Патица с лимон](/files/lib/250x250/puika2.webp)
2
![Крехка печена патица](/files/lib/250x250/pechena-patica-meso.webp)
Добре е крехката патица да се сервира обезкостена с остър нож и ръце.
Няма да е лошо, да присъства и бутилка хубаво розе....
![Рагу от патица](/files/lib/250x250/nopic.webp)
Оставяме така да се задуши под капак за около час и половина.
Обелваме пащърнака и целината, нарязваме ги на кубчета....
![Задушена патица капама](/files/lib/250x250/nopic.webp)
Измиваме добре патицата и я нарязваме на порции, след което я задушаваме в собствената ѝ мазнина за няколко минути....
![Патица с триеница](/files/lib/250x250/nopic.webp)
Патицата я почистваме, измиваме и сваряваме в подсолена вода. След което я нарязваме на порции....
![Патица с портокали](/files/lib/250x250/patica-portokali.webp)
5
![Патица с мащерка](/files/lib/250x250/roasted-duck-thyme-new.webp)
В края на печенето нареждаме около патицата опечения лук и нарязаните картофи, моркови и гъби....
![Задушена дива патица](/files/lib/250x250/roasted-duck-photo1.webp)
След като маринатата поври, залейте с нея почистената патица.
Оставете да престои така 2-3 дни....
![Печена чеснова патица](/files/lib/250x250/duck-garlic.webp)
Отцедете патешкото от марината и я запазете. Сложете патицата с кожата нагоре върху метална решетка върху тавичка....
Рейтинг
4.4
Общо гласували: 8
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: