Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как да Сготвя Патица
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Патица магреЗагрейте фурната на 220 градуса и направете леки прорези по кожата на патешкото филе без да стигате до месото....
Задушена патица
Долейте малко вода и задушете патицата. След като омекне, извадете я от съда, за да поизстине....
Пълнена патицаЩом оризът понабъбне, напълнете с плънката патицата.
Зашийте внимателно отвора и сложете пълнената патица върху скара в тава....
4
Патица в тесто
Отгоре добавяме патешкото, което е предварително задушено.
Завиваме с останалото тесто, като се стремим дебелината да е равномерна....
Хрупкава печена патица
и чесънът от кухината не изпадат - задържайте кожата на двата края на патицата сгънати), и внимателно излейте всички патешки мазнини сокове от тавата...
Глазирана портокалова патица
За по-добро оттичане на мазнината от вкусната глазирана портокалова патица може да печете патицата и върху скаричка, която да поставите в тавата на...
Задушена патица капама
Измиваме добре патицата и я нарязваме на порции, след което я задушаваме в собствената ѝ мазнина за няколко минути....
Рагу от патица
Оставяме така да се задуши под капак за около час и половина.
Обелваме пащърнака и целината, нарязваме ги на кубчета....
Патица с мащерка
В края на печенето нареждаме около патицата опечения лук и нарязаните картофи, моркови и гъби....
Рейтинг
4.4
Общо гласували: 8
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: