Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Погача ЦарицаПогачата има различни тълкувания, най-често се използва за хляба, който се приготвя за новородено - обикновено този хляб се прави сладък....
4
Незабравима погачаСега вече оставяме тестото да втаса.
Разбиваме жълтъците и намазваме питката с четка. Поръсваме със сусам или с мак....
1
Погача Сияна
Оставих питката да втаса на топло и после изпекох в загрята фурна на 160 градуса за около 35-40 минути....
Голяма погачаПресява се брашното със сито в голяма тава. Прави се кладенче в средата и се счукват яйцата, изсипва се маята, олиото и солта....
2
Вита погача
Докато маята втасва, яйцата /единият жълтък се отделя за намазване/ се разбиват с останалото мляко. Брашното се пресява и се прави кладенче....
Пролетна погача
Една от топките се оформя за средата. Друга се разточва и тя се нарязва на лентички, с които се оформя мрежа - редят се шахматно....
Рейтинг
4
Общо гласували: 8
53
43
31
21
10
Дай твоята оценка: