Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Маков кексЖълтъците се разбиват със захарта , като малка част се оставя за разбиване на белтъците.
Прибавя се маслото, ванилията, щипката сол, после пресятото...
2
КексЧерешов кекс
Яйца и захарта се разбъркват много добре. След това се прибавя олиото, а след него и брашното, в което сме изсипали и бакпулвера.
Получава се кексова...
Боровинков кекс
Яйцата и захарта се разбиват с миксер добре.
Прибавя се киселото мляко, олиото, ванилията, настърганата лимонова кора и сока от половината лимон...
Лимонаден кекс
Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото и лимонадата.
Накрая прибавете пресятото брашно със сода, угасена в малко оцет и лимонтузуто. Разбъркайте...
Кекс ПеполинаРазбийте с миксер мекото масло със захарта на крем, прибавете олиото, яйцата едно по едно, при непрекъснато бъркане.
Добавете предварително смесените...
2
Рошав кексТова беше любимият рошав кекс на баба ми Цветана от пловдивското село Труд.
1. Яйцата са на стайна температура. Разбиват се, за да удвоят обема...
1
Кекс Семейство
В купа чукнете яйцата, разбийте ги хубаво с миксер и прибавете захарта. Разбийте до побеляване на яйцата.
Прибавете ванилията, олиото, водата и...
Кекс Наслада
Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер.
Прибавете олиото и брашното на части, като разбърквате междувременно. Брашното предварително пресейте...
Мазан кекс
Рецептата за Мазан кекс е от тефтера на баба ми Катерина от пловдивското село Труд.
В снимките може да видите и първолашкия ми почерк, с който...
Кекс Мока
Пресяваме брашното със сито и го смесваме с бакпулвера. Вадим яйцата на стайна температура и после ги разбиваме в купа с миксера продължително....
Кекс Пухкавелко
Разбивам яйцата със захарта. Постепенно добавям останалите продукти и продължавам да бъркам с миксера.
Накрая останалата част по стените от сместа...
Спаначен кексРазбийте яйцата със захарта на пухкава пяна. Сипете млякото и олиото, както и спаначените листа, почистени от дръжките и предварително попарени....
3
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: