Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миди с гъбен сосИзползваме замразени и сварени или бланширани миди. Оставят се да се размразят една нощ в хладилника....
Варени миди с бираЗакупените миди трябва да са със затворени черупки. Ако има отворени или счупени, ги отстранете.
Поставете мидите в студена вода....
6
Пържени Миди с Лук
Поднесете ястието топло с резенчета лимон, чийто сок придава невероятен вкус на така приготвените миди.
Пържените Миди с Лук са чудни!...
Миди с крем фрикасе
Отстранете мидите с отворени черупки.
Остържете мидите, за да ги почистите от всякакви примеси и отново изплакнете....
Подлютени миди с домати
Добавете мидите и разбъркайте енергично. Похлупете съда плътно и варете мидите 3-4 мин, като по средата на времето разтърсите тенджерата....
Миди с бяло вино
Мидите се накисват във вода. След това черупките се изтъркват старателно с четка....
Задушени миди с вино
Готви се на бавен огън с капак, докато се отворят всички миди.
Когато ястието е готово, го сервираме с магданоз....
Панирани миди с вино
Мидите се остъргват и се измиват с четка в прясна вода, след което се пускат в кипяща подсолена и подкиселена с оцета вода, заедно с дафиновия лист...
Миди в доматен сос
В намазнена тавичка се слагат измитите мидени ядки и се заливат с гъстия сос. Ястието се пече 25 минути на умерена фурна....
Пълнени миди с ориз
Почистете мидите и ги оставете 1 час във вода. Поставете ги в съд с 1.5 ч.ч. вода. Варете, докато мидените черупки се разтворят леко....
Рейтинг
4
Общо гласували: 9
52
45
32
20
10
Дай твоята оценка: