Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миди с яйчна панировка
Мидите се почистват от пясъка и се измиват. Заливат се с прясното мляко и се оставят да се накиснат за 2-3 часа в хладилник....
Чеснови миди с черупки
Разбъркайте мидите, свалете капака и оставете да кипнат още 2 минути. Обвивките ще започнат да се отварят....
Миди с крем фрикасе
Отстранете мидите с отворени черупки.
Остържете мидите, за да ги почистите от всякакви примеси и отново изплакнете....
Панирани миди с вино
Мидите се остъргват и се измиват с четка в прясна вода, след което се пускат в кипяща подсолена и подкиселена с оцета вода, заедно с дафиновия лист...
Миди с бяло вино
Мидите се накисват във вода. След това черупките се изтъркват старателно с четка....
Подлютени миди с домати
Добавете мидите и разбъркайте енергично. Похлупете съда плътно и варете мидите 3-4 мин, като по средата на времето разтърсите тенджерата....
Миди в доматен сос
В намазнена тавичка се слагат измитите мидени ядки и се заливат с гъстия сос. Ястието се пече 25 минути на умерена фурна....
Пълнени миди с ориз
Почистете мидите и ги оставете 1 час във вода. Поставете ги в съд с 1.5 ч.ч. вода. Варете, докато мидените черупки се разтворят леко....
Миди с варени картофиПуснете замразените миди в студена вода, оставете да заври и гответе за три минути....
1
Рейтинг
4
Общо гласували: 9
52
45
32
20
10
Дай твоята оценка: