Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Готви се на бавен огън с капак, докато се отворят всички миди.
Когато ястието е готово, го сервираме с магданоз....

Разбиваме на пухкав сняг маста със 100 г от захарта.
Прибавяме жълтъците на яйцата, 400 г от брашното, маята, разтворена в слабо затоплено прясно...

Мидите се остъргват и се измиват с четка в прясна вода, след което се пускат в кипяща подсолена и подкиселена с оцета вода, заедно с дафиновия лист...

В намазнена тавичка се слагат измитите мидени ядки и се заливат с гъстия сос. Ястието се пече 25 минути на умерена фурна....

Почистете мидите и ги оставете 1 час във вода. Поставете ги в съд с 1.5 ч.ч. вода. Варете, докато мидените черупки се разтворят леко....

Мидите се накисват във вода. След това черупките се изтъркват старателно с четка....

3

Мидите се измиват се и се почистват добре, като отворени, или счупени миди се изхвърлят....
Рейтинг
4
Общо гласували: 9
52
45
32
20
10
Дай твоята оценка: