Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миди с варени картофиПуснете замразените миди в студена вода, оставете да заври и гответе за три минути....
1
МидиМиди с доматен сосДобре измитите миди сложете в голяма тенджера с малко мазнина и скълцан чесън да се готвят, докато съвсем леко се отворят....
3
Миди с бяло вино
Мидите се накисват във вода. След това черупките се изтъркват старателно с четка....
Задушени миди с вино
Готви се на бавен огън с капак, докато се отворят всички миди.
Когато ястието е готово, го сервираме с магданоз....
Панирани миди с вино
Мидите се остъргват и се измиват с четка в прясна вода, след което се пускат в кипяща подсолена и подкиселена с оцета вода, заедно с дафиновия лист...
Подлютени миди с домати
Добавете мидите и разбъркайте енергично. Похлупете съда плътно и варете мидите 3-4 мин, като по средата на времето разтърсите тенджерата....
Миди в доматен сос
В намазнена тавичка се слагат измитите мидени ядки и се заливат с гъстия сос. Ястието се пече 25 минути на умерена фурна....
Пълнени миди с ориз
Почистете мидите и ги оставете 1 час във вода. Поставете ги в съд с 1.5 ч.ч. вода. Варете, докато мидените черупки се разтворят леко....
Пълнени миди с кашкавал
Мидите се подреждат в тава и се пекат на умерена фурна за около половин час.
Пълнените миди с кашкавал са готови....
Миди с гъбен сос
Използваме замразени и сварени или бланширани миди. Оставят се да се размразят една нощ в хладилника....
Рейтинг
4
Общо гласували: 9
52
45
32
20
10
Дай твоята оценка: