Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Панирани миди с вино
Мидите се остъргват и се измиват с четка в прясна вода, след което се пускат в кипяща подсолена и подкиселена с оцета вода, заедно с дафиновия лист...
Миди с бяло вино
Мидите се накисват във вода. След това черупките се изтъркват старателно с четка....
Задушени миди с вино
Готви се на бавен огън с капак, докато се отворят всички миди.
Когато ястието е готово, го сервираме с магданоз....
Подлютени миди с домати
Добавете мидите и разбъркайте енергично. Похлупете съда плътно и варете мидите 3-4 мин, като по средата на времето разтърсите тенджерата....
Миди в доматен сос
В намазнена тавичка се слагат измитите мидени ядки и се заливат с гъстия сос. Ястието се пече 25 минути на умерена фурна....
Пълнени миди с ориз
Почистете мидите и ги оставете 1 час във вода. Поставете ги в съд с 1.5 ч.ч. вода. Варете, докато мидените черупки се разтворят леко....
Миди с доматен сосДобре измитите миди сложете в голяма тенджера с малко мазнина и скълцан чесън да се готвят, докато съвсем леко се отворят....
3
Миди с пържени картофи
Мидите се измиват се и се почистват добре, като отворени, или счупени миди се изхвърлят....
Миди в къри сос
Добавят се мидите и се сотира.
След това се поръсва кърито, разбърква се и се налива разтвореният зеленчуков бульон....
Рейтинг
4
Общо гласували: 9
52
45
32
20
10
Дай твоята оценка: