Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

3

3

Мидите се остъргват и се измиват с четка в прясна вода, след което се пускат в кипяща подсолена и подкиселена с оцета вода, заедно с дафиновия лист...

В намазнена тавичка се слагат измитите мидени ядки и се заливат с гъстия сос. Ястието се пече 25 минути на умерена фурна....

Почистете мидите и ги оставете 1 час във вода. Поставете ги в съд с 1.5 ч.ч. вода. Варете, докато мидените черупки се разтворят леко....

Мидите се измиват се и се почистват добре, като отворени, или счупени миди се изхвърлят....

Добавят се мидите и се сотира.
След това се поръсва кърито, разбърква се и се налива разтвореният зеленчуков бульон....

Разбъркайте мидите, свалете капака и оставете да кипнат още 2 минути. Обвивките ще започнат да се отварят....

Готови са мидите, след като се отворят.
След като сме приготвили мидите пристъпваме към готвене на ориза....

Мидите се накисват във вода. След това черупките се изтъркват старателно с четка....
Рейтинг
4
Общо гласували: 9
52
45
32
20
10
Дай твоята оценка: