Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Когато пърленката е готова се изважда и накъсва на 4- 5 големи парчета, които се поливат с 2- 3 капки зехтин....

Загасете содата в киселото мляко докато шупне. През това време пресейте брашното в купа, направете кладенче и изсипете там киселото мляко със содата...

Смесваме маята с топлата вода, захарта и 1 с.л. брашно. Оставяме за 5-6 минути да набъбне.
В купа сипваме брашното и солта.
Добавяме сместа...

6

2

Пресейте брашното и направете кладенче. Добавете олиото, маята, солта и захарта.
Налейте 1 ч.ч. хладка вода /ако е необходимо добавете още вода...

5

Оформете тестото на плоска топка и оваляйте в царевично брашно всяка от домашните пърленки....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: