Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Селска туршийка в бидонВсички зеленчуци се измиват и подреждат в бидонче. Слага се и от целината. Продуктите се заливат с възварена саламура от вода и сол....
Лесно кисело зеле в бидонЗелките се нареждат възможно най-плътно в бидона с кочаните нагоре, за да не се изсипва солта. Между тях се уплътнява с половинки и четвъртинки....
2
Супер ТуршияОколо десет дни е необходимо на туршията и е готова.
Аз правя тази смесена туршия в пластмасовите кутии от сирене....
2
Панаирджийска туршия
Панаирджийската туршия може да се съхранява до месец в хладилник.
Добър апетит!...
Туршия – парена
Измиват се и се изчистват камби, зелени домати, карфиол, моркови, зеле и целина. Смесва се водата с оцета, солта, захарта, черен пипер, бахар, дафинов...
Бърза туршияНарязваме зеленчука и го поръсваме със солта, олиото и захарта. Пускаме подправките.
Оставяме сместа да почива 1 нощ и я пълним плътно в буркани...
12
Туршия ЦветиКамбите, морковите и корнишоните се нарязват - аз слагам 500 г камби, 500 г моркови, 500 г корнишони, 2.500 кг карфиол. Карфиолът се накъсва на розички...
1
Унгарска туршия
Ситно нарязаните зеленчуци се посоляват и се поръсват със захар. Така престояват 12 часа на хладно, след което сокът се отцежда в съд и зеленчуците...
Стерилизирана туршияМарината се обърква с туршията, като остава да престои всичко 2-3 часа.
Пълни се в бурканите до с достатъчно марина....
1
Дунавска туршия
Няма значение какво е количеството на зеленчуците поотделно. Важното е общото им количество да е 5 кг. Измиваме и почистваме зарзавата. След това...
Рейтинг
4
Общо гласували: 8
52
44
32
20
10
Дай твоята оценка: