Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


4

Няма значение какво е количеството на зеленчуците поотделно. Важното е общото им количество да е 5 кг. Измиваме и почистваме зарзавата. След това...

Зеленчуците се измиват, морковите се обелват и нарязват на кръгчета.
Камбите се почистват от семената и нарязват на резенчета. Карфиолът се накъсва...

Камбите се измиват и нарязват на хапки.
Морковите се обелват и режат на кръгчета, краставичките също се нарязват на колелца. Нарязват се листа...

Всички зеленчуци се изплакват внимателно и се слагат в подходящ съд. Продуктите за маринатата се смесват и се кипват, до пълното разтваряне на захарта...

2

2

12

Измиват се и се изчистват камби, зелени домати, карфиол, моркови, зеле и целина. Смесва се водата с оцета, солта, захарта, черен пипер, бахар, дафинов...

Ситно нарязаните зеленчуци се посоляват и се поръсват със захар. Така престояват 12 часа на хладно, след което сокът се отцежда в съд и зеленчуците...

Панаирджийската туршия може да се съхранява до месец в хладилник.
Добър апетит!...
Рейтинг
4
Общо гласували: 8
52
44
32
20
10
Дай твоята оценка: