Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ловешка туршияНаредете туршията в буркани - ред чушките, ред от останалия зарзават.
Залейте със студената саламура, притиснете добре и затворете....
Търновска туршия
Изчистете чушките и ги нарежете на кръгчета с широчина около 5 см. Нарежете доматите на дълго, а морковите - на кръгчета.
Нарежете магданоза на...
Водна туршия
Тя също се добавя, след като туршията стане готова, за да се прекъсне процесът на ферментация. Водната туршия се съхранява на хладно място....
Лучена туршия
Оставят се поврат 2-3 минути и се изчаква туршията да изстине.
Пресипва се в буркани и се допълва със зехтин....
Турска туршия
Добре почистените глави червено цвекло се сваряват до готовност. Продуктите за марината се смесват и се загряват на бавен огън до пълното разтваряне...
Зелена туршия
Опечете чушките и ги обелете. Почистете ги от дръжките и семките и ги прекарайте през машинка за мелене на месо. Зелените домати се запичат за кратко...
Попарена туршияДобре почистените зеленчуци се нарязват, зелето и чушките на ивички, карфиолът на розички, а морковите на кръгчета.
Към тях се добавя нарязаният...
3
Еднодневна туршияКонсумирайте след това туршията. Трайността ѝ е до 1 седмица, защото няма консервант....
7
Дунавска туршия
Няма значение какво е количеството на зеленчуците поотделно. Важното е общото им количество да е 5 кг. Измиваме и почистваме зарзавата. След това...
Гръцка туршия
Оставете така за 1-2 часа и напълнете туршията в буркани.
Гръцката туршия не се вари и може да се консумира веднага....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: