Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
![Пилаф с патешко месо](/files/lib/250x250/pateshkipilaf.webp)
![Пилаф с консервирано агнешко](/files/lib/250x250/pilafagneshko.webp)
Тъй като месото е предварително сварено (от буркан) или печено, слагаме във вряща подсолена вода първо ориза за 15 минути да се свари....
![Пилаф с риба хамсия](/files/lib/250x250/pilaf-hamsia3.webp)
Прехвърля се във фурната и пилафът се изпича за 30-40 минути на 180 градуса.
Пилафът с риба хамсия е готов....
![Пилаф с арпа фиде](/files/lib/250x250/pilaf-arpa-fide.webp)
Когато е готов пилафът, отваряме капака разбъркваме и сервираме като гарнитура към месо, а в Турция сервират пилафа с арпа фиде и към боб яхния....
![Булгур пилаф с пилешко](/files/lib/250x250/bulgur-pilaf-pileshko.webp)
След като лукът омекне, се добавя една водна чаша булгур, който е специален за пилаф....
![Булгур пилаф с патладжан](/files/lib/250x250/bulgur-pilaf-patladjan.webp)
Малко преди да е готов пилафът, добавете патладжана. Гответе още 5 минути....
![Арменски пилаф с Басмати и пиле](/files/lib/250x250/armenski-pilaf.webp)
Накрая се прибавя и пилешкото месо и стафидите към пилафа.
Готви се на умерен огън до извиране на течността на арменския пилаф....
![Пилешки пилаф](/files/lib/250x250/oriz-s-meso3.webp)
1
![Узбекски пилаф](/files/lib/250x250/nopic.webp)
Върху така запържените продукти се разстила оризът и се залива с топла вода. Аз ползвам съотношението 1 чаша ориз към 3.5 чаши вода....
![Арабски пилаф](/files/lib/250x250/arabski-pilaf.webp)
2
Рейтинг
4
Общо гласували: 8
53
43
31
21
10
Дай твоята оценка: