Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Киноа пилаф
Нарязваме на ситно лука и моркова и ги задушаваме за няколко минути с олиото и малко водичка. По желание може да ги оставим да се позапържат за още...
Узбекски пилаф
Върху така запържените продукти се разстила оризът и се залива с топла вода. Аз ползвам съотношението 1 чаша ориз към 3.5 чаши вода....
Арабски пилафДобавяме ориза и доливаме с вода.
След като заври водата, добавяме подправките и стафидите.
Варим до готовност....
2
Индийски пилафДобавете нарязания лук, куркумата, дафиновите листа и предварително измитият ориз и стафидите....
2
Пилаф с булгур по турски
В касерола загрейте двата вида мазнина. Обелете, измийте и нарежете лука/праза на дребно, а чорбаджийските чушлета на колелца. Сложете ги в мазнината...
Пилаф с фиде и булгур
Запържват се лукът и морковите в олиото. Посолява се.
Постепенно се добавят фидето, булгурът, подправките и накрая доматите.
Сипваме водата...
Рейтинг
4
Общо гласували: 8
53
43
31
21
10
Дай твоята оценка: