Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кратка история на баклаватаСред най-известните турски баклави се нарежда тази, приготвяна в турският град Антеп....
Лесен чийзкрем за торти и десертиМоже да се консумира и самостоятелно, но е по вкусен с плодове или като допълнение на торти и други десерти....
1
Малинов топинг за сладкиши и десерти
Предложение за приложение на малиновия топинг за сладкиши и десерти.
Ябълките и ягодите се измиват. Подготвят се 6 десертни купички....
Всички видове баклава
Тук може да видите още рецепти за вкусна баклава: Баклава Инжир, Хапки баклава, Баклава на рулца, Саралия баклава....
Сиропирани топкиСиропираме топките /охладени/ с леко топлия сироп, след 30 минутно сиропиране ги украсяваме....
1
Сиропирани бутерки
Обелете ябълките, изрежете им сърцевината със семките и ги нарежете на резенчета /около 10 бр/.
Бутер тестото се разрязва на 10 правоъгълника,...
Сиропирани охлювчета
Оставете сиропираните охлювчета да престоят за 1 нощ в хладилника, защото на другия ден са най-вкусни.
По желание поръсете с орехи....
Сиропирани пуричкиЛокумът се нарязва на дребно. Корите се разстилат и се нарязват на ивици. Намазват се с масло и олио.
Прегъва се по дължина, отгоре пак се маже...
1
Сиропирани триъгълници
Слагаме 1 ч.ч. захар в съд с 1 ч.ч. вода, да се разтопи захарта.
Вземаме корите и отделяме всяка една по отделно, като ги прегъваме на четири....
Сиропирани бухтички
Сваряваме водата, захарта и ванилията на средна температура. Оставяме да ври за 5 минути и охлаждаме сиропа.
Разбиваме яйцата с киселото мляко...
Сиропирани розичкиРазтопеното масло се разбърква добре с олиото, киселото мляко, яйцето, гриса и капки сладкарска боя, ако искате розите да са оцветени. Може и без...
7
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 5
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: