Gotvach.bg»Избрани Колекции»Агнешко Чеверме
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Печете на равномерен огън за около 5-6 часа, като чевермето непрекъснато трябва да се върти....

Прехвърлете агнешкото къри в голяма купа или го разсипете в дълбоки чинии. Декорирайте с листа пресен кориандър и поднесете....

На голям шиш редувайте парче агнешко, лук, гъбка, чушка. Наредения шиш добре овкусете с подправките и намажете с малко олио....

Месото се отделя от костите и от тях, заедно с моркова, целината и една глава лук, се сварява бульон.
Оризът се задушава в част от маслото. Добавя...

Дреболиите се измиват и се нарязват заедно със сланината и се задушават до омекване.
Вадят се и в останалата мазнина се задушават нарязаните зелени...

Отстранявате месото от костите и го нарязвате на хапки. Варите в подсолена вода. Изваждате го и прецеждате бульона.
В тенджера разбърквате киселото...

Агнешкото се измива добре и се осолява. С помощта на нож правите нещо като джоб, който пълните с приготвените дреболии....

Подсушаваме измитото месо и го нарязваме на кубчета като за кебап. Обелваме картофите и целината и ги нарязваме на по - едри парчета, а остърганите...
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 10
53
44
30
23
10
Дай твоята оценка: