Gotvach.bg»Избрани Колекции»Готвене на Еленско Месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Филе Елена, Еленски бут и Еленска сланина са продукти от свинско месо, приготвено в Еленският балкан, а не мезета от еленско месо....

1

След около 1 час еленското може да се извади от маринатата и да се изпържи или изпече....

1

Еленското месо се сварява и нарязва на дребно.
Запържва се лука с малко зехтин и се добавят чушките, после еленското....

Киселото мляко се разбива с водата, яйцето, захарта и солта. Брашното се добавя постепенно и се замесва еластично тесто. Оставя се за половин час....

Слагате каретата за 6-8 часа в маринатата, приготвена от изброените продукти. Обръщайте месото от време на време. Подсушавате маринованите карета...

Смелете местото или го накълцайте съвсем ситно. Добавете солта, пипера, бахара и селитрата. Всички подправки са смлени.
Сместа хубаво омесете...

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Във всяко гювече се слагат около 2 нарязани картофа.
Еленският бут и филето се нарязват на ситно и...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: