Gotvach.bg»Избрани Колекции»Добруджански Катми
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Добруджански катмиКатмите се пекат от двете страни.
Сервирайте с мед или плънка по желание....
Катми с квас
Смесете продуктите за вкусните катми в купа и разбъркайте добре.
Сложете тигана на котлона, намажете го с малко масло....
Катми с мая
Трябва да се получи дебела около 8 мм катма. Катмите се запържват от двете страни, а всяка готова се намазва обилно с масло....
Катми с маслоРазбивам яйцата. Маята активирам с топло мляко, захар и малко брашно.
След като сместа удвои или утрои обема, се добавя водата и млякото. Всички...
1
Катми с ябълки
Приготвяме катмите, като ги запържваме само от едната страна. Отделно приготвяме ябълкова плънка....
Катми с лимонада
Пресяваме брашното и активираме маята с малко топло мляко, захар и брашно. Разбиваме яйцата, добавяме лимонадата, малко сол и олио.
Шупналата...
Катми с кашкавалНагрявам си тигана, вътре го намазвам леко с олио само първия път, после не залепват катмите.
С черпак си изсипвам на 3 места в тигана....
2
Катми с банани
Смачквам бананите с вилица. Разбивам яйцето. Добавям прясното мляко, захарта, ванилията.
Пресявам брашното и му слагам бакпулвера. Обърквам много...
Катми с прясно мляко
Сервирайте катмите с подходящо сладко.
Катмите с прясно мляко са много вкусни....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 9
52
43
34
20
10
Дай твоята оценка: