Gotvach.bg»Избрани Колекции»Баница Добруджанска Кавърма
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Добруджанска кавърма с готови кориРазбъркваме и с тази смес заливаме кавърмата много добре и равномерно. Слагаме отново кавърмата в фурната и печем на 180-200 градуса....
Добруджанска баница (кавърма)С тази заливка се полива баницата. Слага се да се пече в загряна фурна на 170-180 градуса за 15 минути или докато е готова....
3
Добруджанска кавърма или баница без сирене
;) Хубава и вкусна е тази добруджанска баница и повечето хора не усещат, че няма сирене!...
Къпана Добруджанска Кавърма
Готовата къпана добруджанска кавърма по желание отново я напръсквате с вода и завивате с хартия и отгоре с кърпа да се задуши....
Добруджанска домашно точена кавърма
Най–добре е да е бяла топена домашна мас, така се прави в Добруджанския край и е типично за този вид баница, казва се Добруджанска кавърма....
Свинска кавърма в кори за баницаВземете една купа, покриваме я с две кори за баница, като внимателно оформяме гнездо и пълним с поизстиналата кавърма, загъваме висящите краища и...
2
Домашна добруджанска баница
Разстиламе корите в тава и ги запичаме за кратко в нагорещена фурна, докато порозовеят.
През това време разбиваме яйцата и добавяме млякото и олиото...
Кавърма в питкаСипете от кавърмата, поръсете с магданоз и запечете за 5-10 минути.
Кавърмата в питка е много вкусна....
5
Кавърма в тесто
Готовото ястие сложете в подходящ поднос и завийте с кърпа готовата кавърма в тесто....
Кавърма в тиква
Тиквата се почиства и се покрива отвътре със зехтин, сол, 2 скилидки счукан чесън, чубрица и червен пипер. Оставя се настрана.
Отделно се надребнява...
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: