Gotvach.bg»Избрани Колекции»Жива Закваска
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Жива Закваска

Жива Закваска

Разгледай всички 23 кулинарни идеи за жива закваска в Gotvach.bg.
Бял хляб с жива закваска и хрупкава коричкаБял хляб с жива закваска и хрупкава коричкаХляба замесих в хлебопекарна. Във ваничката прибавям хладка вода, сол, мед, зехтин. Прибавям 100-150 мл квас и накрая брашното. Пускам машината на...
Пълнозърнест хляб с жива закваскаПълнозърнест хляб с жива закваска
Най-напред си активираме закваската със 100 мл вода и брашно около 70-100 г, което отнема около 2-3 ч., в зависимост от топлината в помещението....
Домашен хляб с жива закваскаДомашен хляб с жива закваска
8
На 6-7 ден вашата живата закваска е готова за използване....
Скариди с жива бираСкариди с жива бира
Измиваме скаридите. Накълцваме чесъна. Поставяме скаридите, чесъна, дафиновия лист, бахара и солта във висок тиган и се заливаме с бирата....
Овесен хляб с жива маяОвесен хляб с жива мая
Овесеният хляб с жива мая е много вкусен....
Ръжен хляб с жива маяРъжен хляб с жива мая
Ръжения хляб с жива мая напръскайте с вода и завийте с кърпа....
Бял хляб с жива мая в хлебопекарнаБял хляб с жива мая в хлебопекарна
3
Белият хляб с жива мая в хлебопекарна е готов....
Пухкава питка с жива мая и кисело млякоПухкава питка с жива мая и кисело мляко
Маята се втрива със захарта. След това се добавя във водата заедно със 1 ч.л. сол и 1 ч.л. брашно. Оставя се настрани да пипне. Брашното се пресява...
Домашен хляб с кисело мляко и жива мая в таваДомашен хляб с кисело мляко и жива мая в тава
Маята се разтваря в 100 мл топла вода и се оставя 10 минути да се активира. Брашното се пресява и се прави кладенче в средата. Разбъркват...
Какво е жива бира?Какво е жива бира?
Живата бира се приготвя както обикновената, но с тази разлика, че на живата бира й е "спестено" механичното пречистване, тоест тя не е филтрирана...
Как се прави жива вода?Как се прави жива вода?
Друг съвет е да заредим живата вода със сребърни йони....
Как да използваме жива мая?Как да използваме жива мая?
За разлика от нашите пра-пра-баби, които навремето са си приготвяли различни живи закваски, днес на наше разположение има мая, без която приготвянето...

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: