Gotvach.bg»Избрани Колекции»Жива Закваска
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

6
Хляб
Най-напред си активираме закваската със 100 мл вода и брашно около 70-100 г, което отнема около 2-3 ч., в зависимост от топлината в помещението....

Измиваме скаридите. Накълцваме чесъна.
Поставяме скаридите, чесъна, дафиновия лист, бахара и солта във висок тиган и се заливаме с бирата....

Маята се втрива със захарта. След това се добавя във водата заедно със 1 ч.л. сол и 1 ч.л. брашно. Оставя се настрани да пипне.
Брашното се пресява...

Маята се разтваря в 100 мл топла вода и се оставя 10 минути да се активира.
Брашното се пресява и се прави кладенче в средата.
Разбъркват...

Живата бира се приготвя както обикновената, но с тази разлика, че на живата бира й е "спестено" механичното пречистване, тоест тя не е филтрирана...

За разлика от нашите пра-пра-баби, които навремето са си приготвяли различни живи закваски, днес на наше разположение има мая, без която приготвянето...
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: