Gotvach.bg»Избрани Колекции»Направа на Закваска
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


8

1

Вижте още:
- Как се прави сладкарска сметана;
- Как се прави бита сметана;
- Как да направим сами заквасена сметана....

1

13

Най-разпространените закваски у нас са тези за кисело мляко, за сирене, за кашкавал и за хляб....

Това се дължи на факта, че при производството ѝ тя се заквасва със същата бактерия, която се използва при направата на киселото мляко....

Традиционната направа на този крем съдържа заквасена сметана и пудра захар. Разбива се много добре заквасена сметана с пудра захар....

Закваската на млякото и процесът на ферментация се осъществява не от самото мляко, а от съдържащите се в него кисело-млечни бактерии....

Заквасена сметана
Заквасената сметана най-много наподобява вкуса на киселото мляко, заради което и мнозина я предпочитат, когато се вихрят в кухнята...

Ето как.
За целта се нуждаете само от 140 г брашно от лимец и 200 г минерална вода....
Рейтинг
4
Общо гласували: 8
52
44
32
20
10
Дай твоята оценка: