Gotvach.bg»Избрани Колекции»За Какво е Полезна Бамята
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Измийте и почистете бамята, сварете я във вряща вода, подсолена със сол и оцет за 5 минути. Извадете я и оставете да се отцеди....

Оставя се манджата с бамя на котлона за 10-15 минути и после се прехвърля в дълбока тава....

Измивате старателно бамята. Бамята се почиства от дръжките и се нарязва на парчета по 2 см. Лукът се реже на тънки ивици, чесънът на ситно....

За да се насладите най-добре на хранителни и полезни качества на бамята, то най-добре я консумирайте с минимална кулинарна обработка....

1

Измийте и почистете бамята. Доматите блаширайте за 30 секунди, потопете ги в студена вода, обелете ги и ги нарежете на кубчета....

Изберете прясна и дребна бамя, измийте я и я накиснете за 10 часа в саламура от вода, оцет и сол....

Задушавайте поне 60 минути на тих огън, като от време на време разтърсвате, за да не загори. При нужда може да добавите още малко вода....

1
Рейтинг
3
Общо гласували: 3
50
41
31
21
10
Дай твоята оценка: