Gotvach.bg»Избрани Колекции»Заек по Провансалски
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


3

Скаридите по провансалски са една нежна комбинация от скариди, запържени в зехтин с чесън, домати с босилек и поднесени с багета....

Мидите по провансалски се поръсват с магданоз и пармезан.
Приятно приготвяне!...

Рибата се посолява, полива се с лимоновия сок, поръсва се със ситно нарязаните копър и магданоз и се реди в намаслена тава.
Пече се около 25 минути...

Загрейте олиото в тиган и изпържете лука и чесъна за 1-2 минути, след което добавете доматите, подправките, виното, солта, пипера и шафрана. Сложете...

Във всяко от тях чукнете по едно яйце, по желание може да сложите и бучка масло....

Загрейте фурната на 160 радуса. Смесете солта, черния пипер и чесъна и натъркайте пилешкото месо. Загрейте зехтина и запържете пилето от всички страни...

Загрейте фурната на 180 градуса. Махнете всякаква мазнина от месото и го нарежете на тънко. Загрейте половината масло в дълбок съд и леко запържете...

Нарежете месото на малки парченца и го запържете с лука. Посолете със сол и червен пипер, налейте малко вода и задушете в затворен съд, докато омекне...

Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно. Месото се измива, подсушава се, разрязва се на четири части, посолява се и се поръсва с черен пипер...

Лукът нарежете на шайби и задушете в зехтина за минута заедно с нарязани на кубчета моркови. Прибавете нарязания на дребно чесън, разредете с виното...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 6
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка: