Gotvach.bg»Избрани Колекции»Италиански Питки Чабата
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чабата с маслиниМаята се разбърква в хладката вода със захарта и две супени лъжици брашно. Оставя се да бухне за 10-15 минути.
Пресява се брашното в купа, добавя...
Италиански хляб ЧабатаРазделете тестото на 3-4 части, оформете няколко чабати, като ги поръсите с брашно. Оставете хлебчетата за 40 минути "почиват"....
3
Чабата в плик за печене
Оставете за 1 час тестото за италиански хляб, покрито с кърпа и повторете....
Чабата с кайма и лук
В купа се разбъркват брашното с маята. Добавят се солта и водата и се разбърква много добре с миксер или лъжица. Тъй като тестото е твърде хидратирано...
Италиански питкиТестото се разделя на 10 части по 80 гр. и се оформя във вид на питки.
Така оформените питки се поставят в застлана с хартия за печене тава....
1
Пълнена чабата с хумус и тофу
Чабатата се разрязва на две плоски половини. Вътрешната част на горната половина се намазва с топено сирене и се поръсва с настърган кашкавал....
Чабата с маслини и сушени доматиПригответе кашичка от 100 г брашно, 100 мл от водата, маята и захарта. Оставете да шупне 5-7 минутки.
Препоръчително е да обработвате сместа за...
3
Мини чабати с маслини и сушени домати
Накиснете сушените домати предварително в гореща вода.
Пресейте брашното. Направете в средата кладенче и добавете маята, солта, захарта и зехтина...
Пълнозърнеста чабата
Готовите чабати охладете върху решетка и изчеткайте излишното брашно.
Поднесете хляба чабата леко топъл или напълно изстинал.
Бон Апети!...
Оригинален хляб ЧабатаИзточник: Jennifer Menke
Забележка: Пускала съм рецепта за Чабата и не бях доволна от резултата....
8
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 6
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: