Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Приготвя Пърленка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


1

Готовата пърленка завих с чиста кърпа.
Домашната пърленка с чубрица е готова....

Изважда се и леко охладена се нарязва на парчета.
Сервираме пърленката със сирене и маслинки.
Оризовата пърленка с чубрица е готова....

2

Омесваме тесто за пърленката хубаво с намазнени ръце, като не трябва да се получава стегнато, а по-скоро лепнещо тесто....

Намазват се с масло и се нареждат една върху друга. Покриват се с кърпа, за да се задушат....

Готовите и още топли пърленки се намазват обилно с разтопена мас и се редят една върху друга.
Завиват се с кърпа, за да се задушат....

Сложете пърленката да се пече за около 20 минути.
След изпичане поръсете с листенца прясна мащерка и нарежете....

Загасете содата в киселото мляко докато шупне. През това време пресейте брашното в купа, направете кладенче и изсипете там киселото мляко със содата...
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: