Gotvach.bg»Избрани Колекции»Какво се Слага за да Уври Стара Кокошка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Бульонът се прецежда и наново се слага на огъня, като се връща нарязаното месо да се довари....

Оставяме ястието да се вари за 1 час. След това добавяме виното заедно с размитото в него брашно, чесъна, чубрицата, дафиновите листа и маслото....

Оставяме ястието да се вари около 30 мин.
След това слагаме всичко в тенджера под налягане и добавяме чесъна, подправките и бирата....

След като се позачервят, добавяте ситно нарязания лук, настърганите домати и брашното, разбито в няколко супени лъжици вода....

Махнете го от огъня и започнете да прибавяте от бульона в тигана, като разбърквате постоянно за да се получи еднородна смес....

Нарежете почистената и подсушена кокошка на парчета, обезкостете ги и набодете месото на няколко места с остър нож....

Домашната кокошка, особено старата домашна кокошка има нужда от продължително варене на тих огън, за да омекне жилавото ѝ месо....

Слага се бульона от кокошката.
Домашна кокошка с боб се пече на фурна до извиране на течността....

Кокошката се оставя в съд, похлупва се с капак и се оставя за 1 час да се маринова в хладилника....
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 4
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: