Gotvach.bg»Избрани Колекции»Какво се Слага за да Уври Стара Кокошка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Оставяме ястието да се вари около 30 мин.
След това слагаме всичко в тенджера под налягане и добавяме чесъна, подправките и бирата....

Разбърква се и се добавя и кокошката.
Гювечът се захлупва и се слага в студена фурна....

Бульонът се прецежда и наново се слага на огъня, като се връща нарязаното месо да се довари....

Махнете го от огъня и започнете да прибавяте от бульона в тигана, като разбърквате постоянно за да се получи еднородна смес....

След като се позачервят, добавяте ситно нарязания лук, настърганите домати и брашното, разбито в няколко супени лъжици вода....

Нарежете почистената и подсушена кокошка на парчета, обезкостете ги и набодете месото на няколко места с остър нож....

Домашната кокошка, особено старата домашна кокошка има нужда от продължително варене на тих огън, за да омекне жилавото ѝ месо....

По желание може пияната кокошка в гювеч да се сервира със задушени зеленчуци и чаша охладено бяло вино....

В купа смесваме месото от кокошка с царевичните зърна, чушките и доматите. Посоляваме на вкус и прибавяме разбита майонеза....
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 4
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: