Когато става дума за пилешка супа, нищо не може да се сравни със супата, произведена от домашна кокошка. Тя завладява с аромат и вкус, освен това гарантирано е екологично чиста и ви дава шанс да сложите на трапезата си ястие, не третирано с химикали и др.
Но има голяма разлика при приготвянето на домашна кокошка и обикновено пиле, купено от магазина. И тази разлика не е само във вкуса, но и във времето за кулинарна обработка.
Домашната кокошка, особено старата домашна кокошка има нужда от продължително варене на тих огън, за да омекне жилавото ѝ месо. Ако разполагате с тенджера под налягане, ще ви е необходим около един час и тридесет минути, за да се развари кокошката.
В случай, че не разполагате с тенджера под налягане, варенето може да се проточи доста на два часа. Във всички случаи усилията ще си заслужават, защото от сварената кокошка ще може да приготвите класическа кокошка с кисело зеле или домашна кокошка с ориз.
Коментари