Gotvach.bg»Съвети»Как се вари стара кокошка?

Как се вари стара кокошка?

Мариана В.Мариана В.
Джедай
310917
Как се вари стара кокошка?

Когато става дума за пилешка супа, нищо не може да се сравни със супата, произведена от домашна кокошка. Тя завладява с аромат и вкус, освен това гарантирано е екологично чиста и ви дава шанс да сложите на трапезата си ястие, не третирано с химикали и др.

Но има голяма разлика при приготвянето на домашна кокошка и обикновено пиле, купено от магазина. И тази разлика не е само във вкуса, но и във времето за кулинарна обработка.

Домашната кокошка, особено старата домашна кокошка има нужда от продължително варене на тих огън, за да омекне жилавото ѝ месо. Ако разполагате с тенджера под налягане, ще ви е необходим около един час и тридесет минути, за да се развари кокошката.

В случай, че не разполагате с тенджера под налягане, варенето може да се проточи доста на два часа. Във всички случаи усилията ще си заслужават, защото от сварената кокошка ще може да приготвите класическа кокошка с кисело зеле или домашна кокошка с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати