Gotvach.bg»Избрани Колекции»Печено Овче Месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Нарязваме месото на парчета и ги задушаваме с малко сол.
Взимаме пръстен гювеч и на дъното слагаме месото....

Почистваме и нарязваме на ситно овчето месо. В тенджера с вода слагаме месото да се вари....

Изпечете кебапа от овче месо на шиш за около 12 минути от едната страна и обърнете....

Обелете корените и морковите, смесете ги с месото и ги залейте с 2 литра студена вода. Посолете като заври и варете, докато месото омекне....

По време на печенето се обръща от всички страни, за да се изпече добре. Готовото месо се изважда от тавата и внимателно се отстранява конецът....

Гарнираме със смокиня печеното овче сирене и поръсваме със запечен черен сусам за вкус и колорит....

Завива се във фолио и се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса за 20 минути....

Затваряме капака и печем запеканката на 200 градуса до зачервяване и абсорбиране на течността.
Ястието с пшеница и овче месо е готово....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 10
53
43
33
21
10
Дай твоята оценка: