Gotvach.bg»Избрани Колекции»Правене на Мастика от Ракия
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашна мастикаВ голяма емайлирана кофа се слагат спиртът, анетолът и сакъзът. Докато се добавят продуктите, трябва да се бърка непрестанно /Ако атенолът е в твърдо...
Мезе за мастикаКопърът и морковът се нарязват на много дребно. Скилидките чесън се накълцват на ситно и се смесват с копъра и моркова.
Добавят се киселото мляко...
3
Ракия
Ракията представлява алкохолно питие, което е разпространено най-вече сред балканските народи. Ракията е традиционна напитка както за българите, така...
Гюлова ракия - Ракия от розиВ голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.
Розовите листа се използват...
3
Черешова ракия
Подберете добре узрели череши, без дефекти и загнили места. Измийте ги много хубаво. Отстранете костилките и смачкайте плодовата пулпа.
Добавете...
Дюлева ракияНай-напред измийте и изчистете много добре дюлите от мъха. Желателно е да отстраните семките на дюлите или поне да внимавате да не ги спукате, докато...
4
Ракия АнасонлийкаСчукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни. След това добавете 5 л вода и дестилирайте....
2
Крушова ракияПодберете добре узрели круши, по възможност без загнилости. Крушите се режат на малки парчета и се правят на пюре.
За да увеличите количеството...
6
Сливова ракияОт почистените сливи се прави пюре като се смилат или намачкват. Алкохолната ферментация протича в дървени съдове (каци) или пластмасови бидони с...
2
Кайсиева ракияПодберете добре узрели кайсии и зарзали. Почистете костилките, смелете ги на пюре и оставете да ферментират.
На 12 кг плод се добавят 1, 5 захар...
5
Рейтинг
4
Общо гласували: 7
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: