Gotvach.bg»Избрани Колекции»Правене на Мастика от Ракия
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашна мастикаВ голяма емайлирана кофа се слагат спиртът, анетолът и сакъзът. Докато се добавят продуктите, трябва да се бърка непрестанно /Ако атенолът е в твърдо...
Мезе за мастикаКопърът и морковът се нарязват на много дребно. Скилидките чесън се накълцват на ситно и се смесват с копъра и моркова.
Добавят се киселото мляко...
3
Ракия
Ракията представлява алкохолно питие, което е разпространено най-вече сред балканските народи. Ракията е традиционна напитка както за българите, така...
Гюлова ракия - Ракия от розиВ голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.
Розовите листа се използват...
2
Вишнева ракия
Всичко се смесва и стои 40 дена в стъклен съд на слънчево място.
После се прецежда и държи в стъклена бутилка, на хладно място....
Греяна ракия
В джезве или метално канче се слагат две супени лъжици захар.
Съдът се слага на котлона, за да се карамелизира леко захарта. След като покафенее...
Бадемова ракияЗа да направите ракията, ще трябва да смелите бадемите в мелачка.
На 100 л вода се добавят 18 кг захар.
В сместа добавяме бадемите и добавяме...
2
Черешова ракия
Подберете добре узрели череши, без дефекти и загнили места. Измийте ги много хубаво. Отстранете костилките и смачкайте плодовата пулпа.
Добавете...
Дюлева ракияНай-напред измийте и изчистете много добре дюлите от мъха. Желателно е да отстраните семките на дюлите или поне да внимавате да не ги спукате, докато...
4
Крушова ракияПодберете добре узрели круши, по възможност без загнилости. Крушите се режат на малки парчета и се правят на пюре.
За да увеличите количеството...
6
Рейтинг
4
Общо гласували: 7
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: