Gotvach.bg»Избрани Колекции»Прясна Сланина Овкусяване
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Покривате дъното на тенджерата с нарязаната на тънки филийки сланина, нареждате отгоре сармите и ги заливате с топла вода, колкото да ги покрие....

1

Смелете 2 пъти месото в машина за мелене на месо.
Счукайте ситно подправките и ги объркайте добре с месото.
Напълнете със сместа предварително...

Сипваме в дълбоки чинии желаното количество домашна прясна паста, а отгоре сипваме от соса....

Не забравяйте да изцедите прясната паста добре, за да няма вода.
Приятен апетит с тази прясна паста Карбонара!...

Смесват се двата вида брашно. Прави се кладенче и се изсипват яйцата, предварително леко разбити. Брашното се захваща с ръка и заточва да се забърква...

Гасим содата в киселото мляко. Смесваме двата вида брашно и добавяме сместа с киселото мляко. Влагаме мазнината, солта и захарта. Разбъркваме и замесваме...

Сода се смесва с киселото мляко. Брашното се пресява в дълбок съд, след което се прави кладенче. В него се изсипват горната смес, подправките и зехтинът...

Прясната сланина е мека и еластична, без четина. Кожичката трябва да е тънка, мека, жълто-бяла....

В процеса на овкусяването си ярешкото месо става все по-нежно, като затова е много важно да не пропускате тази крачка.
1....
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 6
51
42
32
21
10
Дай твоята оценка: