Gotvach.bg»Избрани Колекции»Турска Баклава с Шам Фъстък
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


2

За пълнежа разбийте рикота с шам фъстъка и прибавете захарта, с която трябва да разбъркате добре....

2

Опечена и изстинала, баклавата се залива с хладък сироп, който е врял около 10 мин....

Шам фъстъкът се нарязва на ситно и се добавя към сместа.
Лимоните се изстискват и сокът се добавя към сместа....

Мариноваме заека за 24 часа в студена вода, която да го покрива и в която сме добавили нарязаната на едро глава лук, морковите, магданоза, дафиновия...

Сложете шам фъстъка в найлонова торбичка и го натрошете с помощта на точилка.
Към шоколадовата маса се добавят натрошените ядки....

1

След поне 2 дена престой баклавата е готова за консумация.
Точената турска баклава е готова....

След няколко часа (7-8) сочната баклава е готова за консумация. Най-добре на следващия ден!
Сочната турска баклава е много вкусна....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 6
53
42
30
21
10
Дай твоята оценка: