Gotvach.bg»Избрани Колекции»Чомлек от Заек
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЧомлекПо оригинална рецепта чомлекът се прави с телешко месо, като му се добавят коленце и опашки, доколкото знам, аз обаче не успях да намеря такива продукти...
Овчарски Чомлек
Похлупете и изпечете чомлека на 200 градуса до готовност.
Овчарският Чомлек е много вкусен....
Родопски ЧомлекГювечът с чомлека се поставя във студена фурна и се включва на 250°C.
Като заври, се намалява на 180°C и родопския чомлек се пече 3-4 часа....
2
Попски ЧомлекРазбърква се всичко внимателно, за да не се разпадне месото, фурната се изключва, а гърнето с попски чомлек се оставя за още 10-тина минути....
2
Постен чомлек
В загретия зехтин сложете лукчетата, скилидките чесън, нарязаните целина и моркови. Добавете червения пипер и разбъркайте. Сложете разполовените на...
Бански чомлекНарежете телешкия джолан на едри парчета и го накиснете за 1 час във вода с малко оцет.
В гърне започнете да редите нарязаните на едри парчета...
4
Чомлек кебап
Месото се нарязва на парченца и се задушава заедно с лука. След като омекне лука се прибавят доматите, брашното, червения пипер, дафиновият лист,...
Вегетариански чомлек
В сгорещеното олио запържваме наситнения лук до златисто и прибавяме настърганите домати, обеления арпаджик, счукания чесън, виното, подправките и...
Заешки чомлек
Накисваме заека в студена вода и 2-3 с.л. оцет и го оставяме да престои за 24 часа. След това го измиваме, нарязваме го на порции и ги поръсваме с...
Чомлек по бански
Нарежете телешкия джолан и го накиснете за 2 часа във вода. Измийте зеленчуците и ги поставете (без картофите) заедно с джолана и подправките в пръстен...
Чомлек със салам
Нарязваме месото, салама, лука, гъбите, магданоза, морковите и чесъна на средни парчета.
Поставяме продуктите в глинен гювеч, на дъното на който...
Чеснов чомлек с телешко
Характерното за тази балканска рецепта за чомлек с телешко е специфичният чеснов вкус, който попива телешкият джолан, а самият чесън след изпичане...
Рейтинг
4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: