Gotvach.bg»Избрани Колекции»Чомлек от Заек
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Похлупете и изпечете чомлека на 200 градуса до готовност.
Овчарският Чомлек е много вкусен....

2

2

В загретия зехтин сложете лукчетата, скилидките чесън, нарязаните целина и моркови. Добавете червения пипер и разбъркайте. Сложете разполовените на...

Месото се нарязва на парченца и се задушава заедно с лука. След като омекне лука се прибавят доматите, брашното, червения пипер, дафиновият лист,...

4

В сгорещеното олио запържваме наситнения лук до златисто и прибавяме настърганите домати, обеления арпаджик, счукания чесън, виното, подправките и...

Нарязваме месото, салама, лука, гъбите, магданоза, морковите и чесъна на средни парчета.
Поставяме продуктите в глинен гювеч, на дъното на който...

Нарежете телешкия джолан и го накиснете за 2 часа във вода. Измийте зеленчуците и ги поставете (без картофите) заедно с джолана и подправките в пръстен...

Характерното за тази балканска рецепта за чомлек с телешко е специфичният чеснов вкус, който попива телешкият джолан, а самият чесън след изпичане...
Рейтинг
4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: