Хората все повече започват да се замислят какво консумират и с какво хранят своя организъм. Честото боледуване, редките болести и още куп негативни последствия могат да са в следствие от консумираните от нас продукти.
Няма как да лишим от всичко "вредно" или напълно да избягваме препаратите и химикалите в храните, защото човешкият организъм е устроен, така че на първо място да задоволява жизнено важните потребности - пиене и хранене. Все пак, ако имате възможност, е добре да се снабдявате с домашно приготвени продукти от месни производители.
Най-опасната и страшна болест за човека все още остава ракът. Всички знаем, че той има много проявления и няма ниво възрастова граница, нито друга гаранция за нас, че няма да сме поредните, носещи коварната болест. Въпреки това ще си представим няколко храни, които са с високо канцерогенни или са потенциални причинители на рак.
Пуканки в микровълнова
Първото, за което вероятно всички се сещате, са пуканките за микроволнова фурна. При тях проблемът идва първо от самото пакетче, в което се съдържат, и след това съставките като различните видове вредни мазнини (най-често използваното масло е соевото). Соевото масло, от своя страна, е чисто ГМО, което може да доведе до стомашно проблеми и обриви по кожата.
Газирани напитки
Второто опасно изкушение са газираните напитки. Доказано е, че хора, консумиращи повече от една газирана напитка на ден, са с повишен риск от мозъчен инсулт, сравнявайки ги с хората, които не консумират подобно напитки. Тези напитки имат и редица други вредни последици като повишаване на теглото, издуване, възпаления и дори да предизвикат обостряне на язвата.
Консервирани плодове и зеленчуци
Консервираните плодове и зеленчуци също не са от най-полезните храни. От плодовете най-високо съдържание на пестициди са открити в ябълките, а от зеленчуците - в консервираните домати. Всъщност по-големия проблем при тези храни идва от самото вътрешно съдържание на металните кутийки, които съдържат различни видове вредни химикали.
Други примери за храни, които не трябва да употребяваме в промишлени количества, са алкохолът, диетичните храни, изкуствените подсладители, ГМО храни, рафинираната захар, високо овскусените или опушени меса и други.
Коментари